Κύπρος - Μπαχρέϊν: Αναπτύσσουν συνεργασία σε ενέργεια και τουρισμό

O πρόξενος Χρ. Πουλλαϊδης συναντήθηκε με Ypoytrgo;yw toy Bασιλείου Μπαχρέϊν

Η διμερής συνεργασία σε θέματα που αφορούν την ενέργεια και τον τουρισμό βρέθηκε στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε  με Υπουργούς του Βασιλείου του Μπαχρέιν είχε στη Μανάμα ο Πρόξενος της Κύπρου Χρήστος Πουλλαΐδης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Πρόξενου, ο κ. Πουλλαΐδης έγινε δεκτός από τον Υπουργό Ηλεκτρισμού και Ενέργειας Yaser Bin Ebrahim Humaidan, από τον Υπουργό Δημοσίων Έργων Ibrahim bin Hassan Al Hawaj και την Υπουργό Τουρισμού Fatima Jaafar Al-Sairafi.

 Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις Κύπρου – Μπαχρέιν και η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του ηλεκτρισμού, των υποδομών και του τουρισμού.

 Ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ενέργειας εξέφρασε στον κ. Πουλλαΐδη την επιθυμία του για ενίσχυση των σχέσεων της χώρας του με την Κύπρο τόσο στον τομέα του ηλεκτρισμού όσο και των υδάτων. Ο κ. Πουλλαΐδης από πλευράς του εξήρε κατά τη συνάντηση τις διμερείς σχέσεις και επιβεβαίωσε τη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων.

 Η συνεργασία Κύπρου – Μπαχρέιν ήταν το κύριο θέμα το οποίο συζήτησε ο κ. Πουλλαΐδης με τον Υπουργό Δημοσίων  Έργων της χώρας, Ibrahim bin Hassan Al Hawaj.

Όπως ανέφερε ο κ. Πουλλαΐδης, ο Υπουργός Έργων αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή τους στην τεχνογνωσία της Κύπρου στους τομείς της ανάπτυξης υποδομών και επανοικοδόμησης.

Ο κ. Ibrahim bin Hassan Al Hawaj εξήρε, επίσης, το βάθος των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Μπαχρέιν και τη συνεχή ανάπτυξή τους.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ψηφίστηκε η νέα παράταση για εγγραφή στο μητρώο για καταλύματα τύπου Airbnb<<<<

Η πολιτιστική και τουριστική συνεργασία ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του Πρόξενου της Κύπρου με την Υπουργό Τουρισμού της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πουλλαϊδης, ανέφερε ότι η κ. Fatima Jaafar Al-Sairafi εξήρε κατά τη συνάντηση τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού και διαβεβαίωσε για τη βούληση του Υπουργείου Τουρισμού να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προωθήσει έργα με στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού τομέα στη χώρα της, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Επίσης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της ενίσχυσης κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των σχεδιασμών και προσπαθειών του Υπουργείου Τουρισμού για άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ο Πρόξενος της Κύπρου από πλευράς του αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του τουριστικού τομέα της Κύπρου και την αυξανόμενη συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας και διαβεβαίωσε για τη βούληση να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

ΚΥΠΕ

 
11833