Νέες απολύσεις στη Βρετανία από John Lewis και Boots

Το Boots ανακοίνωσε πως κλείνει 48 καταστήματα οπτικών ειδών, με περικοπή 4.000 θέσεων εργασία

Ο βρετανικός όμιλος πολυκαταστημάτων John Lewis γνωστοποίησε ότι θα κλείσει οριστικά οκτώ από τα καταστήματά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέτοντας σε κίνδυνο 1.300 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε τη στροφή από τις αγορές στα καταστήματα προς τις αγορές μέσω διαδικτύου.

Τα καταστήματα που θα κλείσουν είναι δύο πολυκαταστήματα στο Μπέρμιγχαμ και στο Γουότφορντ, καθώς και έξι μικρότερα καταστήματα στο Λονδίνο, στο Νιούμπερι, στο Σουίντον και στο Τάμγουορθ.

Μέτοχοι του ομίλου είναι οι εργαζόμενοι και η πρόεδρος του John Lewis, Σάρον Γουάιτ δήλωσε ότι οι απολύσεις είναι απολύτως η έσχατη καταφυγή. Αλλά πρόσθεσε ότι χωρίς το κλείσιμο των καταστημάτων απειλείται η βιωσιμότητα του ομίλου.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Συνολικά λειτουργούν 50 καταστήματα του ομίλου John Lewis στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγο αργότερα η δημοφιλής αλυσίδα ειδών λιανικής, καλλυντικών και προϊόντων υγείας Boots ανακοίνωσε πως κλείνει 48 καταστήματα οπτικών ειδών, με περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας.

Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται τον «σοβαρό αντίκτυπο» της πανδημίας για την απόφαση.

Οι δύο ανακοινώσεις είναι οι νεότερες σε μία αυξανόμενη λίστα απολύσεων από μεγάλες βρετανικές εταιρείες λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων οι Βρετανικές Αερογραμμές κόβουν 12.000 θέσεις εργασίας, η Airbus 1.700 θέσεις στη Βρετανία, η EasyJet 1.300 μέλη προσωπικού, η Rolls-Royce 9.000, η εταιρεία έτοιμων γευμάτων Upper Crust 5.000 θέσεις εργασίας, το πολυκατάστημα Harrods 700, η εταιρεία πουκαμίσων TM Lewin 600, η αλυσίδα εστιατορίων Cafe Rouge 1.900, η αλυσίδα καταστημάτων έτοιμων γευμάτων Pret A Manger 1.000 θέσεις και ο όμιλος Reach που εκδίδει την εφημερίδα Daily Mirror 550 θέσεις εργασίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μόλις χθες ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόσθετη δέσμη μέτρων ύψους 30 δισεκατομμυρίων λιρών με κύριο σκοπό την προστασία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας και της αγοράς λόγω πανδημίας ανέρχονται σε 190 δισεκατομμύρια λίρες ή στο 9,4% του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός)

 
4885
Thumbnail