Ανοίγει το εργοστάσιό του – Προκαλεί τις αρχές: «Συλλάβετε με»

Η Tesla άνοιξε και πάλι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πολιτεία της Καλιφόρνια, παρά την απόφαση των τοπικών αρχών να παραμείνουν σε ισχύ οι απαγορεύσεις, ενώ την «αλληλεγγύη» του υπερ της Tesla έστειλε μέσω Twitter ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόλαντ Τραμπ.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να επιδιωχθεί επανεκκίνηση της οικονομίας άμεσα, καθώς η ανεργία έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα ή θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην αποτροπή ενός νέου κύματος κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά του lockdown, το οποίο θεωρούσε υπερβολικό και καταστροφικό.

Είχε μάλιστα διαμηνύσει πως θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του εκτός Καλιφόρνιας, εάν δεν δινόταν άδεια στο εργοστάσιο να λειτουργήσει. Αν και η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς η κομητεία Αλαμέντα, στην οποία έχει την έδρα του το εργοστάσιο, διατηρεί σε ισχύ όλες τις απαγορεύσεις.

«Η Καλιφόρνια πρέπει να αφήσει την Tesla να ανοίξει το εργοστάσιο, ΤΩΡΑ», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. «Μπορεί να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια!» πρόσθεσε. σ

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πάρει το ΟΚ να ξεκινήσουν την παραγωγή, ενώ η Tesla αν και έχει πάρει την έγκριση από την πολιτεία της Καλιφόρνια όπως καταγγέλει ο Μασκ, κάποιος αξιωματούχος της κομητείας λειτουργεί ως εμπόδιο στη συγκεκριμένη απόφαση.

Το Σάββατο ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Tesla κατέθεσε αγωγή κατά της κομητείας ζητώντας από το δικαστήριο να αναιρέσει την εντολή που εμποδίζει την αυτοκινητοβιομηχανία από το να αρχίσει εκ νέου παραγωγή.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Αντί ωστόσο να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε μέσω Twitter τη Δευτέρα ότι το εργάστιο θα επαναλειτουργήσει.

Σε email προς τους εργαζομένους η Tesla επισημαίνει ότι η απόφαση να ανοίξει και πάλι το εργοστάσιο είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας της Καλιφόρνια. χ

Μάλιστα, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι «αν πρόκειται κάποιος να συλληφθεί, ας είμαι εγώ».

Οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια δήλωσαν αργά τη Δευτέρα ότι έμαθαν πως το εργοστάσιο έχει ανοίξει ξανά πέρα από τις λειτουργίες βασικής συντήρησης και ότι έχουν ενημερώσει την Tesla ότι θα μπορούσε να διατηρήσει ενεργές τις ελάχιστες λειτουργίες του εργοστασίου μέχρι να τεθεί σε ισχύ ένα εγκεκριμένο σχέδιο.

Δεν ήταν σαφές εάν η Tesla θα υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες για το άνοιγμα του εργοστασίου χωρίς σχεδιασμό.

Σε δήλωσή τους, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι βρίσκονται «πιο κοντά» σε ένα κοινό σχέδιο με την εταιρεία και η Tesla θα υποβάλει την πρότασή της αργότερα τη Δευτέρα.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

«Ανυπομονούμε να εξετάσουμε το σχέδιο της Tesla και να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με το πρωτόκολλο αλλά και ένα χρονοδιάγραμμα για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο με ασφάλεια», ανέφεραν οι αξιωματούχοι της κομητείας.

Η απομάκρυνση από το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια θα διαρκέσει από 12 μήνες έως 18 μήνες «και θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος στην εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας», έγραψε ένας αναλυτής, σχετικά με τις απειλές του Μασκ.

Η Tesla το Σάββατο δήλωσε ότι ετοιμάζεται να συνεχίσει τις εργασίες με ορισμένες τροποποιήσεις και είπε ότι είχε κοινοποιήσει το σχέδιο στις τοπικές αρχές. Το εργοστάσιο Fremont έχει κλείσει από τα τέλη Μαρτίου. Το εργοστάσιο Fremont απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα.

Η Tesla αγόρασε την εγκατάσταση το 2010 και «την αναδιαμόρφωσε εκτενώς» προτού παραχθεί το πρώτο μοντέλο S sedan τον Ιούνιο του 2012.

Πηγή: newmoney
 

 
4195
Thumbnail

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βυθίσει τον κόσμο της εργασίας σε μία «πρωτοφανή κρίση», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ.

ad1mobile

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της ILO, στην οποία θα απευθυνθούν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση για μία συνολική προσέγγιση που θα αντιμετωπίσει την πανδημία. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν πρόκειται για μία επιλογή μεταξύ της υγείας ή των θέσεων απασχόλησης και της οικονομίας. Αυτά είναι συνδεδεμένα: είτε θα νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα είτε θα ηττηθούμε σε όλα τα μέτωπα», τόνισε.

>>> Διαβάστε ακόμη: Θα γίνετε Δημόσιοι; Ανοίγουν 100άδες θέσεις (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΕΩΝ) <<<

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε στη σύνοδο ότι ο κόσμος έχει ειδικό καθήκον να προστατεύσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, στην πρώτη γραμμή της κρίσης, που αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κρούσματα και θανάτους. «Είναι κοινό καθήκον μας να προστατεύσουμε εκείνους που μας προστατεύουν», σημείωσε.

ad2mobile

Οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και η προβλεπόμενη ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να επανέλθει η απασχόληση στα προ της πανδημίας επίπεδα φέτος, ανέφερε η ILO την περασμένη εβδομάδα. Η οργάνωση του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι η μείωση των ωρών εργασίας παγκοσμίως ήταν «σημαντικά χειρότερη από ό,τι εκτιμάτο προηγουμένως» στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πηγή: Fortunegreece.gr

article 1