Τα κεφάλαια του ταμείου ανέρχονταν σε $1 τρισ. στα τέλη του 2019 και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα $930 δισ.

Η πανδημία του κορωνοϊού που έχει οδηγήσει σε μια περιδίνηση άνευ προηγουμένου τα χρηματιστήρια, έχει στοιχίσει 1,33 τρισ. κορώνες Νορβηγίας ή 124 δισ. δολάρια στο νορβηγικό κρατικό ταμείο πλούτου που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Τα κεφάλαια του ταμείου ανέρχονταν σε 1 τρισ. δολάρια στα τέλη του 2019 και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα 930 δισ. δολ.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων μειώθηκε κατά 16,2%, διαγράφοντας τα κέρδη 20% που πέτυχε την περσινή χρονιά, ενώ το χαρτοφυλάκιο μετοχών – που είναι και η βασική κατηγορία assets – έχει χάσει το 22,8% της αξίας του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

newmoney.gr

 
3627
Thumbnail

Αύριο Τρίτη (7/4) η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, καθώς και άλλους έξι νόμους στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε. Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο στήριξης ύψους 990 δισ. δολαρίων για να μειώσει το πλήγμα στην οικονομία, μεταδίδει το Reuters.

ad1mobile

Πάνω από 3.500 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικοί με κορωνοϊό στην Ιαπωνία και 85 είναι οι νεκροί. Η εξάπλωση του ιού στη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλη συγκριτικά με άλλα σημεία του πλανήτη, ωστόσο οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά στο Τόκιο που έχει πάνω από 1.000 κρούσματα και 83 νέα μόνο σήμερα Δευτέρα (6/4). ζ

«Δεδομένου του μεγέθους της κρίσης στο ιατρικό μέτωπο, η κυβέρνηση δέχθηκε εισηγήσεις να ετοιμαστεί για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Αμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που, σύμφωνα με τον Άμπε θα κρατήσει έναν μήνα, θα δίνει στους κυβερνήτες την εξουσία να ζητήσει από τον κόσμο να παραμείνουν στο σπίτι και να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις, αλλά οι περιορισμοί δεν θα είναι τόσο αυστηροί όσο τα lockdowns σε άλλες χώρες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα υπάρχουν ποινές για όσους αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα.

O Άμπε ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δρομολογήσει πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 108 τρισεκατομμυρίων γιέν. Στο πακέτο περιλαμβάνεται ποσό 6 τρισ. γεν που θα διατεθούν σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις και 26 τρισεκατομμύρια γεν για την παροχή αναβαλλόμενης κοινωνικής ασφάλισης και πληρωμών φόρων.

ad2mobile

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης φαίνεται πάντως πως έχει την υποστήριξη των πολιτών. Σε δημοσκόπηση της JNN, για λογαριασμό της TBS, το 80% είπε ότι συμφωνεί ενώ μόλις το 12% απάντησε ότι δεν το κρίνει ως απαραίτητο.

Πηγή: newmoney
 

article 1