Οι Ινδοί έμποροι ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Bezos

Αντιμέτωπος με 70 εκατομμύρια μέλη και διαμαρτυρίες σε 300 πόλεις θα βρεθεί ο ι ιδρυτής της Amazon

Χιλιάδες έμποροι στην Ινδία οργανώνονται για την υποδοχή του ιδρυτή της Amazon.com Inc, Jeff Bezos, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα την επόμενη εβδομάδα για μια εκδήλωση της εταιρείας και πιθανές συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές, ο Bezos θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Amazon στο Νέο Δελχί με στόχο τη δημιουργία επαφών με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους για συζητήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, ανέφερε μια από τις πηγές στο πρακτορείο, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του ταξιδιού του αλλά ούτε και η διάρκεια της παραμονής του.

Τόσο η Amazon όσο και το γραφείο του Ινδού πρωθυπουργού δεν απάντησαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ωστόσο η Συνομοσπονδία των Ινδών Εμπόρων (CAIT), που εκπροσωπεί περίπου 70 εκατομμύρια λιανοπωλητές, δήλωσε ότι θα οργανώσει διαμαρτυρίες σε 300 πόλεις κατά τη διάρκεια παραμονής του Bezos στη χώρα.

Η Συμνομοσπονδία CAIT, έχει ξεκινήσει αγώνα από το 2015 εναντίον της Amazon και της Flipkart (που ελέγχει τη Walmart) υποστηρίζοντας ότι οι μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρουν παραβιάζοντας τους κανόνες ξένων επενδύσεων της Ινδίας.

Και οι δύο εταιρείες αρνούνται τους ισχυρισμούς αυτούς.

Η Amazon έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η πλατφόρμα της προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες σε χιλιάδες μικρούς πωλητές, τεχνίτες, υφαντές και γυναίκες επιχειρηματίες. Αλλά η CAIT δεν έχει πεισθεί.

«Σχεδιάζουμε να οργανώσουμε ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον του Jeff Bezos σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως το Δελχί, η Βομβάη, η Καλκούτα καθώς και σε μικρότερες πόλεις», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Praveen Khandelwal.

«Φιλοδοξούμε να κινητοποιήσουμε τουλάχιστον 100.000 εμπόρους στις διαμαρτυρίες».

Με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκους και τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά χρηστών smartphone παγκοσμίως (η οποία βασίζεται στα φθηνά data για τα social media και τις ηλεκτρονικές αγορές), η Ινδία αποτελεί πολύ σημαντική αγορά για την επέκταση της Amazon και της Walmart.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι εκπτώσεις που παρέχουν στις πλατφόρμες τους ωθούν τους Ινδούς να ψωνίζουν τα πάντα online, από τα είδη παντοπωλείου έως τις μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές, γεγονός που οι ντόπιοι έμποροι υποστηρίζουν ότι έχει πλήξει τις επιχειρήσείς τους.

Το Νέο Δελχί αναγκάστηκε να εισάγει κανόνες πέρυσι για την προστασία των σχεδόν 130 εκατομμυρίων ανθρώπων που εμπλέκονται στις λιανικές πωλήσεις αποτρέποντας τις μεγάλες εκπτώσεις στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Οι κανόνες αυτοί έχουν επιφέρει ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Ινδίας καθώς ανάγκασαν τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να αλλάξουν τις επιχειρηματικές τους δομές. Επιπλέον το ομοσπονδιακό υπουργείο εμπορίου εξετάζει τις καταγγελίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει καταθέσει η CAIT εναντίον των Flipkart και Amazon.

Πηγή: newmoney
 

 
5029