Οι ηγέτες που εξασφάλισαν κέρδη για την εταιρία τους αλλά και ιδανικές συνθήκες για τους υπαλλήλους

Η συμβουλευτική φίρμα Comparably δημοσίευσε την ετήσια λίστα της με τους καλύτερους CEO των μεγάλων αμερικανικών εταιριών.

Τα αποτελέσματα βγήκαν από τις απαντήσεις 10 εκατ. υπαλλήλων που αξιολόγησαν ανώνυμα τα αφεντικά τους στο διάβα της χρονιάς.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Από την πρώτη 15άδα, οι 9 προέρχονται από εταιρίες της Silicon Valley, ενώ μόλις μία γυναίκα, η Lynn Jurich του παρόχου καθαρής ενέργειας Sunrun, έφτασε στους πρώτους 15.

Κι ενώ η βιομηχανία της τεχνολογίας είχε τη μεγαλύτερη αντιπροσώπευση, από τον Satya Nadella της Microsoft, τον Jeff Weiner του LinkedIn και τον Sundar Pichai της Google, υπήρξαν και προσθήκες που αποτέλεσαν έκπληξη.
 

Ακολουθούν οι 5 καλύτεροι CEO του 2019:
 

Νο 1: Eric Yuan, γενικός διευθυντής της Zoom Video Communications. Με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο Yuan είναι επικεφαλής της εταιρίας που προσφέρει τηλεπικοινωνιακές λύσεις και cloud computing από το 2011.
 

 

δσ

Νο 2: Brian Halligan, CEO και συνιδρυτής της HubSpot. Ο Halligan τρέχει την εταιρία του από το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης από το 2006 προσφέροντας λογισμικό και εφαρμογές πωλήσεων, μάρκετινγκ και γενικών επαγγελματικών υπηρεσιών.

δ

Νο 3: W. Craig Jelinek, CEO της Costco. Ο Jelinek ηγείται του παγκόσμιου κολοσσού λιανεμπορίου από το 2012.

δσ

Νο 4: Satya Nadella, γενικός διευθυντής της Microsoft. Από το 2014, το μεγάλο κεφάλι της Microsoft έχει κηρύξει τη νέα εποχή του τεχνολογικού γίγαντα, ρίχνοντας το βάρος στις υπηρεσίες.

γ

Νο 5: John Legere, CEO της T-Mobile. Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος έχει από το 2012 στο τιμόνι του ένα από τα πιο καυτά ονόματα του χώρου…

δφ

Πηγή: newsbeast

Tags
 
4209
Thumbnail

Επί χρόνια η αγορά των προσωπικών υπολογιστών (PC) υπέφερε από την ασθενή ζήτηση, αφού οι καταναλωτές στρέφονταν ολοένα και περισσότερο σε έξυπνα κινητά, tablet, phablet και κάθε είδους φορητή συσκευή. 

ad1mobile

Κανείς δεν περίμενε ανατροπή της τάσης αυτής. Ωστόσο ο Covid-19, που ήρθε να αλλάξει τα πάντα, να δημιουργήσει νέες ανάγκες και να απαιτήσει την προσαρμογή σε μία νέα πραγματικότητα, έδωσε τελικά το φιλί της ζωής στην συγκεκριμένη αγορά. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες η πανδημία δεν λειτούργησε ως καταστροφική δύναμη. Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 2,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας τα 64,8 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Garthner. 

H ΙDC από την πλευρά της κάνει λόγο για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 11,2% στα 72,3 εκατ. μονάδες την ίδια περίοδο. Και οι δύο εταιρείες ερευνών υπογραμμίζουν ότι η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Αν και οι εταιρείες κατασκευής PC ήρθαν αντιμέτωπες με τα προβλήματα που προκάλεσε στην εφοδιαστική αλυσίδα η πανδημία του πρώτο τρίμηνο, πέτυχαν να επιστρέψουν σε ισχυρούς ρυθμούς παραγωγής, όταν οι προμηθευτές τους στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού πάτησαν το κουμπί της επανεκκίνησης. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Ανταποκρίθηκαν έτσι στην αυξανόμενη ζήτηση, που πυροδότησε η ανάγκη για εργασία από το σπίτι, αλλά και για τηλεκπαίδευση- μία επιλογή που μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο έχουν κάνει και για το 2021. 

ad2mobile

Οι δύο μεγάλες δυνάμεις στην αγορά είναι η HP και η Lenovo με μερίδιο της τάξης του 25% έκαστη. Η Gartner βάζει στην πρώτη θέση την κινεζική εταιρεία, ενώ η IDC δίνει προβάδισμα στην αμερικανική. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν οι Dell και Apple στις λίστες και των δύο εταιρειών. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 

article 1