Οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν «φτωχύνει» κατά $200 δισ.

Στην κορυφή της λίστας των 500 δισεκατομμυριούχων που μετρούν απώλειες βρίσκεται ο Elon Musk

Μόνο την Τετάρτη οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν 40 δισ. δολάρια. Η «αιμορραγία» τους συνεχίστηκε και χθες, αν και με βραδύτερους ρυθμούς, αλλά συνολικά το 2022 αποδεικνύεται άκρως «επώδυνο» για τους δισεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με υπολογισμούς του MarketWatch από τις αρχές του έτους έχουν χάσει περί τα 200 δισ. δολάρια. 

Στην κορυφή της λίστας των 500 δισεκατομμυριούχων που μετρούν απώλειες βρίσκεται ο Elon Musk. Έχασε 12,3 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία την Τετάρτη και συνολικά 60,4 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους. Το μεγάλο μέρος των απωλειών ήρθε αφότου ανακοίνωσε τη συμφωνία για εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, καθώς το σχέδιό του αυτό πυροδότησε μία πτώση διαρκείας της μετοχής της Tesla. Εξακολουθεί βεβαίως να έχει πλούτο 210 δισ. δολαρίων. 

Στη δεύτερη θέση ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του συρρικνώθηκε κατά 8,48 δισ. δολάρια την Τετάρτη στα 131 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Amazon έχουν καταγράψει πτώση 35% από τις αρχές του έτους, δεχόμενες ισχυρή πίεση από τα αποτελέσματα τριμήνου, που έδειξαν ζημίες για πρώτη φορά από επτά χρόνια. Από τις αρχές του έτους η περιουσία του Μπέζος έχει υποχωρήσει κατά 61,6 δισ. δολάρια. 

Στην τρίτη θέση της λίστας ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού πολυτελών αγαθών LVMH, έχασε 3,15 δισ. δολάρια την Τετάρτη και συνολικά έχει δει την περιουσία του να υποχωρεί κατά 52 δισ. φέτος στα 126 δισ. δολάρια. 

Κατά 19,4 δισ. δολάρια πιο «φτωχός» είναι φέτος o Μπιλ Γκέιτς της Microsoft. Κόντρα στο ρεύμα ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway. Μπορεί να έχασε 2,74 δισ. δολάρια την Τετάρτη, αλλά η περιουσία του παραμένει αυξημένη κατά 2,17 δισ. δολάρια σε σχέση με τις αρχές του έτους, στα 111 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr 

 
11738