Παναγία των Παρισίων: Σώθηκε από ολική καταστροφή ο ναός (Βίντεο)

Κατέρρευσε η οροφή - Παγκόσμιος συγκλονισμός για την τεράστια καταστροφή

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες... Συγκλονισμένη η Γαλλία, το Παρίσι, ολόκληρος ο κόσμος, παρακολουθεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εκατοντάδων Γάλλων πυροσβεστών να διασώσουν ό,τι μπορούν από τον καθεδρικό ναό των εννέα αιώνων, καθώς η στέγη έχει ήδη καεί ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, όπως και το ένα κωδωνοστάσιο και η φωτιά επεκτείνεται ταχύτατα στον έναν από τους δύο πύργους.

 

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, η καταστροφή είναι «κολοσσιαία». Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη διάσωση των έργων τέχνης που κοσμούν για αιώνες την Παναγία των Παρισίων, καθώς πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αργά το βράδυ, αξιωματούχος της γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή. Προσέθεσε ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Κατά πληροφορίες, σώθηκαν επίσης τα έργα τέχνης και οι αγιογραφίες.

Δείτε live από το σημείο: 

 
1805
Thumbnail

Αύξηση 0,7%, σε μηνιαία βάση, σημείωσαν τον Μάιο οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη αύξηση από το 0,6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS) της Κϊνας που δημοσιεύτηκαν στις Τρίτη.
 
Σε ετήσια βάση, η μέση τιμή νέας κατοικίας στις 70 μεγάλες πόλεις της Κίνας αυξήθηκαν το Μάιο κατά 10,7%, παρουσιάζοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με τον Απρίλιο.

ad1mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Η αγορά ακινήτων της Κίνας έχει παρουσιάσει ενδείξεις αναθέρμανσης τους τελευταίους μήνες, καθώς ορισμένες μικρότερες πόλεις περιόρισαν τα εμπόδια στην ανέγερση νέας κατοικίας, ενώ ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη μετά την παρότρυνση του Πεκίνου προς τις τράπεζες της χώρας να αυξήσουν το δανεισμό και να μειώσουν τα επιτόκια.
 
Ωστόσο, η ανάκαμψη των τιμών κατοικιών ενδέχεται να μην είναι βιώσιμη στην περίπτωση που καταγραφεί μια ευρύτερη επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας, σύμφωνα με προειδοποιήσεις αναλυτών, ενώ οι περιορισμοί στην αγορά κατοικιών από τις επίσημες αρχές αναμένεται στις περισσότερες πόλεις να παραμείνουν σε ισχύ.

article 1