Παναγία των Παρισίων: Σώθηκε από ολική καταστροφή ο ναός (Βίντεο)

Κατέρρευσε η οροφή - Παγκόσμιος συγκλονισμός για την τεράστια καταστροφή

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες... Συγκλονισμένη η Γαλλία, το Παρίσι, ολόκληρος ο κόσμος, παρακολουθεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εκατοντάδων Γάλλων πυροσβεστών να διασώσουν ό,τι μπορούν από τον καθεδρικό ναό των εννέα αιώνων, καθώς η στέγη έχει ήδη καεί ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, όπως και το ένα κωδωνοστάσιο και η φωτιά επεκτείνεται ταχύτατα στον έναν από τους δύο πύργους.

 

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, η καταστροφή είναι «κολοσσιαία». Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη διάσωση των έργων τέχνης που κοσμούν για αιώνες την Παναγία των Παρισίων, καθώς πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αργά το βράδυ, αξιωματούχος της γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή. Προσέθεσε ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Κατά πληροφορίες, σώθηκαν επίσης τα έργα τέχνης και οι αγιογραφίες.

Δείτε live από το σημείο: 

 
1345
Thumbnail

Στο πιο χαμηλό επίπεδο από τον Μάιο του 2017 υποχώρησε η οικοδομική δραστηριότητα τον Μάρτιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πιέσεις από την αδυναμία των οικογενειακών κατοικιών.

ad1mobile

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 0,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1,139 εκατ. τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

ad2mobile

Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά, στο 1,142 εκατ. από 1,162 εκατ. προηγουμένως.

Οι κατασκευαστικές άδειες κινήθηκαν αρνητικά κατά 1,7%, στο μέγεθος του 1,269 εκατ. τον Μάρτιο, που ήταν και το πιο χαμηλό των τελευταίων πέντε μηνών. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, ενώ οι άδειες για οικογενειακές κατοικίες υποχώρησαν σε χαμηλό ενάμισι έτους.

article 1