Στη λίστα περιλαμβάνονται φάρμακα για τον καρκίνο, ορυκτέλαια και χημικά

Την απόφαση να εξαιρέσει 16 κατηγορίες αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς ανακοίνωσε η Κίνα, πριν από ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Από 17 Σεπτεμβρίου και για ένα χρόνο οι δασμοί στα συγκεκριμένα προϊόντα θα «παγώσουν», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Στη λίστα περιλαμβάνονται φάρμακα για τον καρκίνο, ορυκτέλαια και χημικά.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Σύμφωνα με τους Financial Times, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 6.000 είδη θα μπορούσαν να τύχουν εξαίρεσης από τους δασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα να έχουν απευθείας διαπραγματεύσεις, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις.

 
3271
Thumbnail

Η Uber θα προσφέρει στους οδηγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλεκτρικά οχήματα της Nissan με έκπτωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, η οποία είναι αντιμέτωπη με πιθανή απαγόρευση λειτουργίας στο Λονδίνο.

ad1mobile

Συγκεκριμένα, υπέγραψε συμφωνία με τη Nissan για τη χρήση 2.000 οχημάτων της από οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της στη Βρετανία. Ενώ η συμφωνία είναι τεχνικά ανοιχτή για όλους τους Βρετανούς οδηγούς, αφορά πρωτίστως αυτούς που εργάζονται στο Λονδίνο.

Η συμφωνία είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Uber να αντιμετωπίσει τη μόλυνση του αέρα στη βρετανική πρωτεύουσα διασφαλίζοντας ότι όλα της τα οχήματα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2025.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το 2018, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να χρεώνει τους επιβάτες στο Λονδίνο με 15 πέννες ανά μίλι σε κάθε διαδρομή ώστε να βοηθήσει στους οδηγούς της να αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα. Με την κίνηση αυτή μπόρεσαν να συγκεντρωθούν πάνω από 80 εκατ. στερλίνες, σύμφωνα με την Uber, ενώ αναμένεται να συγκεντρωθούν 200 εκατ. στερλίνες μέχρι το 2025.

ad2mobile

Η συμφωνία έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Uber που κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη βρετανική πρωτεύουσα μετά την αφαίρεση της άδειάς της από την υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) . Η Uber έχει κάνει έφεση κατά της απόφασης και μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην πόλη μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Πηγή: newmoney
 

article 1