Πετρέλαιο: Στα $100 η τιμή ανά βαρέλι προβλέπει η BoA

Αναλυτές της Bank of America προβλέπουν ράλι για το πετρέλαιο αν πέσει αρκετά η θερμοκρασία και αυξηθεί η ζήτηση παγκοσμίως

Ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι μπορεί να φτάσει το πετρέλαιο αν πέσει αρκετά η θερμοκρασία και αυξηθεί η ζήτηση παγκοσμίως, αναφέρουν αναλυτές της Bank of America.

Τον Ιούνιο η τιμή του αργού είχε αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τα 75 δολάρια ανά βαρέλι, όμως αυτό το διάστημα κυμαίνεται στα 70 δολάρια, αφού προηγουμένως είχε καταγράψει πτώση στα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Bank of America, η αύξηση στη ζήτηση έχει αντισταθμιστεί από την επίσης αυξημένη παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία και τον OPEC+, ο οποίος προσπαθεί ξανά να σταθεροποιήσει τις τιμές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Marketwatch, καθώς η τιμή των φυσικού αερίου αυξάνεται, η πτώση της θερμοκρασίας ενδέχεται να αυξήσει επιπλέον τη ζήτηση για πετρέλαιο, ανεβάζοντας την τιμή του ακόμη περισσότερο.

Ακόμη, η πτώση της θερμοκρασίας θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση για προπάνιο, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη, κυρίως στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ενώ σύμφωνα με τη Goldman Sachs το πετρέλαιο θα καταγράψει σημαντική άνοδο, κυρίως στην περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρουν ότι η αγορά είναι ελλειμματική λόγω της απογοητευτικής αύξησης της παραγωγής του OPEC+, της επιβάρυνσης της παραγωγής των χωρών εκτός OPEC, των καθυστερήσεων στα project, αλλά και των επιπτώσειων που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs επιβεβαιώνει την τιμή – στόχο που έχει δώσει για το δ’ τρίμηνο 2021, η οποία αγγίζει τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή: newmoney

 
5981