Ποιος είναι ο CEO της χρονιάς για το 2022

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν περίπου 20% το 2022, ενώ κερδίζει μερίδιο αγοράς εις βάρος των ανταγωνιστών της

Τον Mάικ Σίβερτ επέλεξε το CNN Business για CEO της χρονιάς 2022, σε ένα έτος που οι περισσότερες εταιρείες είχαν σημαντικές απώλειες.

Τεράστια άνοδος

Οι μετοχές της T-Mobile  αυξήθηκαν περίπου 20% το 2022, σε αντίθεση με την ανταγωνίστρια Ma Bell, η οποία σημείωσε πτώση περίπου 2%, ενώ η Verizon κατέρρευσε χάνοντας το 25% της αξίας της.

Η T-Mobile αποτιμάται τώρα στα 175 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από τη Verizon και την AT&T. Η σταθερή επίδοση της T-Mobile στη Wall Street ήταν ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Mike Sievert είναι ο CEO της χρονιάς.

Υπερίσχυσε σημαντικών υποψηφίων

Ο Sievert κέρδισε αρκετούς άλλους υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένης της Michele Buck της Hershey, της Vicki Hollub της Occidental Petroleum και του Arvind Krishna της IBM. Ακολουθεί τον Albert Bourla της Pfizer, ο οποίος επιλέχθηκε ως CEO of the Year το 2021, και τους νικητές των προηγούμενων ετών Marc Benioff της Salesforce, Brian Cornell της Target και Brian Niccol της Chipotle.

Η T-Mobile είχε μια εντυπωσιακή χρονιά παρά τις πολλές οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού. Η εταιρεία συνέχισε να κερδίζει μερίδιο αγοράς εις βάρος των ανταγωνιστών της.

Ξόδεψε επίσης πολλά χρήματα για να καλύψει τις ΗΠΑ με 5G και έκανε κάποιες αξιοσημείωτες συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας με τη SpaceX του Elon Musk, για να προσπαθήσει να κερδίσει περισσότερους πελάτες.

Ο Sievert δήλωσε στο CNN πως η εταιρεία γνωρίζει ότι οι καταναλωτές φοβούνται τον πληθωρισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η T-Mobile προσπαθεί να κρατήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και όταν οι ανταγωνιστές έχουν αυξήσει το κόστος πολλών από τα προγράμματά τους επειδή ο πληθωρισμός έπληξε την κερδοφορία τους.

Πηγή: Ot.gr

 
11847