Το Instagram δημιούργησε μια προσοδοφόρα κατηγορία influencers που έχουν βασίσει τον πλούτο τους στην επιτυχία του

Είναι ένα κλασικό δίλημμα στο επιχειρείν: ικανοποίηση των χρηστών έναντι κέρδους. Θα νόμιζε κανείς ότι θα ήταν απλό.

Αλλά αμέτρητες επιχειρήσεις συμβιβάζονται ανάλογα με το ποιος πληρώνει. Εάν οι χρήστες δεν είναι πάντα αυτοί που πληρώνουν, όπως συμβαίνει σε επιχειρήσεις μέσων επικοινωνίας που βασίζονται σε διαφημίσεις, η εμπορική ώθηση μπορεί εύκολα να οδηγήσει τους άπληστους και βραχυπρόθεσμα προσανατολισμένους μάνατζερ να παραστρατήσουν.

Στο νέο τεύχος της αμερικάνικης έκδοσης του Fortune και στο άρθρο «Εξομολογήσεις ενός εθισμένου στο Instagram», η Kristen Bellstrom εξηγεί πόσο καλά έχει τηρήσει αυτή την ισορροπία μέχρι στιγμής το Facebook. Το Instagram ξεκίνησε ως ιστότοπος κοινής χρήσης φωτογραφιών χωρίς κανένα εισόδημα και έπρεπε να παραμείνει πιστό στις αισθητικές του ρίζες, κερδίζοντας χρήματα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως λέει η Bellstrom, χρησιμοποιώντας τη δική της εμπειρία ως παράδειγμα, το Instagram πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.

Οι διαφημίσεις του αναδεικνύουν τις μάρκες που τις προωθούν. Το περιεχόμενό του που δημιουργείται από τους χρήστες έχει γίνει από μόνο του μια μηχανή ηλεκτρονικού εμπορίου. Και μαζί με το YouTube της Google, το Instagram δημιούργησε μια ολοκαίνουργια και προσοδοφόρα κατηγορία influencers που έχουν βασίσει τον πλούτο τους στην επιτυχία της εφαρμογής.

Ίσως το πιο απροσδόκητο απ’ όλα: το Instagram τα έχει πετύχει όλα αυτά χωρίς να συνδέεται πολύ στενά με το Facebook. Αυτό είναι κατόρθωμα λαμβάνοντας υπόψη την αμαυρωμένη φήμη του Facebook.

Adam Lashinksy - fortunegreece.com
 

 
3992
Thumbnail

Ο νέος κορωνοϊός έχει διαταράξει την παγκόσμια οικονομία σε πρωτογνωρα επίπεδα. Τα lockdown που επιβλήθηκαν με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει συντριβή της οικονομικής παραγωγής, πανικό στην χρηματοπιστωτική αγορά και μεγάλη πτώση στον κλάδο των ταξιδίων.

ad1mobile

Επιπλέον, ο κορωνοϊός έχει διαταράξει τον ελεύθερο χρόνο των πολιτών και την κοινωνική ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από πολλούς πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιστρέψουν οι οικονομίες του κόσμου σε μια κατάσταση ίδια ή έστω κοντά στα προ κορωνοϊού επίπεδα;

Οι ακόλουθοι πίνακες του πρακτορείου Reuters, με οκτώ παγκόσμιους δείκτες μπορούν να προσφέρουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Εστίαση
Από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 29 Μαΐου η εστίαση και συγκεκριμένα ο κλάδος των εστιατορίων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ιρλανδία και το Μεξικό, έχει συνολικά χάσει το 80,7% των κρατήσεων του. sd

Ναυλαγορά
Ο δείκτης Baltic Dry (BDI) μετρά το κόστος για την αποστολή δια θαλάσσης πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα καλό βαρόμετρο για την παγκόσμια ζήτηση και το διεθνές εμπόριο.

Στην ουσία απεικονίζει τη σχέση της προσφοράς-ζήτησης για αποθηκευτικό χώρο στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο ο δείκτης έχει πέσει κατά 52,3%. xd

Επιχειρηματική δραστηριότητα
Ο δείκτης J.P.Morgan Global Composite PMI παρέχει μια πρώιμη ένδειξη για την κατάσταση των επιχειρήσεων, αντλώντας στοιχεία από μια σειρά εταιρειών σε περίπου 40 χώρες.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο έχει σημειωθεί πτωση 49,1% στην επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία φαίνεται ότι ξεκινά την πτωτική της τάση λίγο μετά αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. dd

Αεροπορική κίνηση
Η κίνηση στα αεροπορικά ταξίδια έχει μειωθεί κατά 46,5% σε μέτρηση από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι τις 29 Μαΐου, σύμφωνα με το δείκτη Flightradar24, ο οποίος καταγράφει σε πραγματικό χρόνο της εμπορικές πτήσεις.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στο αριστερά διάγραμμα αποτυπώνεται ο αριθμός των καθημερινών πτήσεων και η πτώση του κατά την περίοδο των lockdown. zd


Πετρέλαιο
Η τιμή του πετρελαίου (Brent) σε μέτρηση από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και χθες έδειξε πτώση 41,9%, έχοντας ωστόσο μαζέψει κάποια από τα κέρδη της μετά το «κραχ» του Απριλίου, όταν το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Μαΐου έπεσε στα τάρταρα, καθώς η κατανάλωση είχε μειωθεί τόσο πολύ που δεν υπήρχε καν διαθέσιμος χώρος για αποθήκευση πετρελαίου.

Οι τιμές για τα συμβόλαια αυτά όχι μόνο μηδενίστηκαν αλλά έφτασαν στα πρωτοφανή επίπεδα όλων των εποχών – μείον 37 δολάρια – πριν να ανακάμψουν.

Στη συγκεκριμένη μέτρηση, ο δείκτης μετράει το Brent, ρίχνωντας φως στη ζήτηση αλλά και στην τάση του πληθωρισμού. zs

Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Λόγω της μείωσης των μετακινήσεων η μέτρηση που έγινε από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου έδειξε μείωση κατά 15,5% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Global Carbon Project. es

Χρηματιστήρια
Ο MSCI All-Country World Index μετράει την απόδοση των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, καλύπτει 23 αναπτυγμένες και 26 αναδυόμενες αγορές. Από τον Δεκέμβριο του 2019, έχει περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες σε 11 διαφορετικούς κλάδους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι αγορές έχουν χάσει το 9% των μονάδων τους από την 1 Ιανουαρίου μέχρι την 1 Ιουνίου. as

Κόστος δανεισμού
Η απόδοση του 10ετους κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ καθορίζει το κόστος δανεισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και αποτελεί μια ένδειξη για την ψυχολογία των επενδυτών: όσο χαμηλότερη είναι η απόδοση, τόσο πιο ανήσυχοι είναι οι επενδυτές για τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες.

ad2mobile

Η απόδοση του 10ετους έχει πέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο κατά 1,2%. sσ

Πηγή: newmoney
 

article 1