Πώς ο κορωνοϊός «απειλεί» το PS5 και το Xbox Series X

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό ενδεχομένως να επηρεάσει το πρόγραμμα παραγωγής των κονσόλων

Μπορεί το PS5 και το Xbox Series X να είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2020, όμως φαίνεται πως η πρεμιέρα τους δεν αποκλείεται να καθυστερήσει λόγω του κορωνοϊού.

Οι δύο κονσόλες, όπως και πάρα πολλές ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευάζονται στην Κίνα, κάτι που βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα λόγω της επιδημίας που ξεκίνησε από εκεί κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 700 ανθρώπους.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μάλιστα, η Foxconn, που παράγει μεταξύ άλλων τα iPhones, με διευθυντή της να δηλώνει στο Nikkei Asian Review ότι «η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει το προγραμματισμένο πρόγραμμα παραγωγής» του επόμενου iPhone.

Ήδη η Nintendo έχει ανακοινώσει επίσημα πως η παραγωγή των κονσόλων της έχει υποστεί καθυστερήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό οι αποστολές Switch κονσόλων καθυστερούν στην Ιαπωνία.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X, τα οποία είναι πολύ πιθανό να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά με περιορισμένο αριθμό τεμαχίων ή σε κάποιο ακραίο σενάριο να καθυστερήσουν γενικότερα.

Η επενδυτική τράπεζα Jefferies Group εξέφρασε την ανησυχία της μέσα από ένα νέο δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρει: «Ο τομέας των βιντεοπαιχνιδιών αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ή ξεκινά να κατασκευάζει την -μετά από πολλά χρόνια- αλλαγή γενιάς που είναι προγραμματισμένη για την εορταστική περίοδο του 2020». 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

«Αν το κλείσιμο των εταιριών ξεπεράσει τον ένα μήνα ή διαρκέσει περίπου τόσο, το πρόγραμμα των παιχνιδιών θα αλλάξει. Οι νέες κονσόλες ομοίως αναμένεται να υποφέρουν από προβλήματα με το διαθέσιμο στοκ από την παρατεταμένη αυτή αναστάτωση λίγο πριν το ντεμπούτο τους», τονίζει.

Για την ώρα ούτε η Sony ούτε και η Microsoft έχουν προβεί σε δηλώσεις, αλλά αν η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, οι νέες κονσόλες τους είναι πολύ πιθανό πως θα συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα των προϊόντων που θα επηρεαστούν.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
 

 
11843