Πόσα πρέπει να βγάζεις για να θεωρείσαι πλούσιος;

Η έρευνα δίνει απαντήσεις για το τι καθορίζει τον πλούτο από το εισόδημα έως την κατοικία και το αυτοκίνητο

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει να είστε πλούσιοι και ποια είναι η στιγμή που μπορείτε να πείτε ότι είστε σε μια τέτοια… κατάσταση, μια νέα έρευνα του L ‘Observatoire des Inégalités, ενός ανεξάρτητου οργανισμού που μελετά τις ανισότητες στη γαλλική κοινωνία δίνει απαντήσεις και μάλιστα με συγκεκριμένους αριθμούς. Το 2017, το μέσο εισόδημα στη Γαλλία ήταν 1.370 € το μήνα.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι για να θεωρείται κάποιος πλούσιος, αυτό θα σήμαινε ότι πρέπει να κερδίζει τα διπλάσια δηλαδή 3.470 € τον μήνα. Εάν πρόκειται για ζευγάρι με παιδιά, θα πρέπει να κερδίζει 7.827 € τον μήνα. Με αυτό το μέτρο 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία θα μπορούσαν να θεωρηθούν πλούσιοι δηλαδή κάτι περισσότερο από το 8% του πληθυσμού. Η έρευνα υπογράμμισε επίσης πολλά άλλα βασικά στατιστικά στοιχεία, συγκεκριμένα: το 1% των πλουσιότερων άνθρωποι στη Γαλλία έχουν καθαρό μηνιαίο εισόδημα 6.650 ευρώ – 500.000 άτομα πάνω από 100.000 € ετησίως ενώ οι πλουσιότεροι 38.500 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,01% του πληθυσμού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας το να είσαι «πλούσιος» σημαίνει πρώτα απ ‘όλα, να έχεις τα χρήματα για να στεγάσεις τον εαυτό σου καλά – υπό την έννοια να έχεις χώρο άνω των 60 τμ. Δεύτερον να έχεις ένα πολυτελές αυτοκίνητο – μόνο το 10% των Γάλλων οδηγεί ΙΧ υψηλών προδιαγραφών. Η οικιακή βοήθεια, οι διακοπές, η ασφάλεια της εργασίας με συμβόλαιο πλήρους απασχόλησης με παροχές είναι επίσης δείκτες πλούτου. Το να έχει κανείς τον έλεγχο του ωραρίου εργασίας του χωρίς να χτυπά κάρτα είναι επίσης προϋπόθεση καθώς, ένα ευρύ δίκτυο φίλων και συγγενών όπως και η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου.

Πηγή: newmoney

 
5267