Πόσες χιλιάδες ευρώ κερδίζει η Ferrari σε κάθε αυτοκίνητο;

Τι έδειξε πρόσφατη οικονομική έρευνα 

Η οικονομοτεχνική εξίσωση πίσω από κάθε αυτοκίνητο είναι σαφώς ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για όλους τους κατασκευαστές προκειμένου να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ποσοστό κέρδους που έχουν από αυτό καθώς έχει αποδειχθεί πως η αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων δεν είναι απαραίτητα αλληλένδετη με την κερδοφορία.

Πρόσφατη έρευνα του γερμανού οικονομολόγου και καθηγητή Ferdinand Dudenhoffer, δείχνει πως η Ferrari είναι στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς η εταιρία με το υψηλότερο κέρδος ανά αυτοκίνητο που πουλά και το οποίο μπορεί να φθάνει έως και τα 69.000 ευρώ. Η σημασία αυτής της επίδοσης γίνεται άμεσα αντιληπτή όταν συγκριθεί με αυτές άλλων φημισμένων και ισχυρών κατασκευαστών. Για παράδειγμα η Porsche έχει κατά μέσο όρο κέρδος 17.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο όταν για την τριάδα των premium γερμανών κατασκευαστών Audi, BMW, Mercedes-Benz η αντίστοιχη τιμή φθάνει περίπου τις 9.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα το μέσο κέρδος της Maserati φαίνεται πως κυμαίνεται στα 5.000 ευρώ όταν αυτό των σημαντικά πιο εμπορικών Jaguar και Land Rover διαμορφώνεται στα μόλις 800 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

>>>Διαβάστε ακόμη:
Νοικιάστε το δικό σας ιδιωτικό νησί στην Καραϊβική με €97/άτομο <<<

Βέβαια ακόμα και το μικρό κέρδος είναι σαφώς προτιμότερο από τις ζημιές όπως αυτές που σημειώνει η Bentley η οποία στην έρευνα φαίνεται πως χάνει περίπου 17.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που πουλά όμως αυτό σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή οφείλεται στο γεγονός πως αυτό το διάστημα η εταιρία δαπανά πολύ μεγάλα κεφάλαια στην έρευνα και την εξέλιξη προκειμένου να αναπτύξει ηλεκτρικά μοντέλα. Αρκετές φορές έως σήμερα έχει αναφερθεί μάλιστα πως σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται και η Tesla η οποία χάνει περίπου 11.000 ευρώ σε κάθε της πώληση. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως εταιρίες όπως η Rolls Royce και η Lamborghini αρνήθηκαν να δώσουν οικονομικά δεδομένα για την έρευνα και έτσι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή.

Πηγή: newsauto

 
6099