Πόσο πλούσιος τελικά είναι ο Τζεφ Μπέζος;

Τι νέο σχεδιάζει ο Bezos
Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και πολλές φορές έχει, μάλιστα, βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση. Με περιουσία που εκτιμάται στα 109 δισεκατομμύρια δολάρια, η περιουσία του Μπέζος είναι 20% μεγαλύτερη από της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Παρότι συχνά στην κορυφή, τον περασμένο Νοέμβριο ο Τζεφ Μπέζος έχασε την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο από το συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα δισεκατομμύριο περισσότερα από τον Μπέζος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Μπέζος διατήρησε τη θέση του ακόμη και μετά το διαζύγιό του από τη Μακένζι μέσα στο 2019, η οποία διατήρησε το 4% της Amazon συνολικής αξίας 35,7 δισ. δολαρίων, γεγονός που την καθιστά την τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Και παρότι ο ετήσιος μισθός του είναι 81,840 δολάρια, ο πλούτος του Μπέζος προέρχεται από τις μετοχές του.

Συγκεκριμένα, ο Τζεφ Μπέζος βγάζει 2.489 δολάρια το δευτερόλεπτο – ποσό διπλάσιο από τις εβδομαδιαίες αποδοχές του μέσου Αμερικανού εργαζομένου. Το Business Insider υπολόγισε πέρυσι τα ετήσια κέρδη του Μπέζος με βάση τη διακύμανση των μετοχών του και φτάνουν τα 8,9 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος βγάζει λοιπόν 149.353 δολάρια το λεπτό – ποσό υπερ-τριπλάσιο των ετήσιων αποδοχών του μέσου Αμερικανού εργαζόμενου.

Πλούσιος και μετά το διαζύγιο

Μετά το διαζύγιο με τη Μακένζι, ο Μπέζος έδωσε το 25% των μετοχών που κατείχαν ως ζευγάρι, ωστόσο διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Από την πλευρά της, η Μακένζι έγινε η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, μετά την κληρονόμο της L'Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς, την κληρονόμο της Walmart, Άλις Γουάλτον και την κληρονόμο της Mars, Ζακλίν Μαρς.

Ο Μπέζος είναι τόσο πλούσιος που το να ξοδέψει 1,1 εκατ. δολάρια είναι σα να ξοδεύει ο μέσος Αμερικανός ένα δολάριο. Επίσης, η περιουσία του είναι κατά 20% υψηλότερη από την περιουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία ανέρχεται σε 88 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.

Η περιουσία του είναι ίση με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Σλοβακίας και μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, του Αφγανιστάν και της Κόστα Ρίκα μαζί.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, ο μέσος πτυχιούχος Αμερικανός θα βγάλει σε όλη του τη ζωή 2,2 εκατομμύρια δολάριο, ποσό το οποίο ο Μπέζος έχει βγάλει σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας.

Στα τέλη του 2018, η περιουσία του Μπέζος έφτανε τα 160 δισ. δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στο 2019 είχε τις μεγαλύτερες απώλειες από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο…

Πηγή: Economistas.gr

 
5038