Πούτιν: Μόσχα/Πεκίνο συμφωνούν για τιμή προμήθειας ΦΑ στην Κίνα

Μέσω ενός νέου αγωγού που μπορεί να διασχίζει τη Μογγολία

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν τις κύριες παραμέτρους της προμήθειας φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω ενός νέου αγωγού που μπορεί να διασχίζει τη Μογγολία, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του φυσικού αερίου, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) την Τετάρτη, στο Βλαδιβοστόκ.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πούτιν ανάφερε ότι εξ' όσων καταλαβαίνει, οι οικονομικοί φορείς έχουν καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ τους. «Η γενική ιδέα είναι ότι μία από τις διαδρομές μπορεί να δρομολογηθεί μέσω του εδάφους της Μογγολίας. Η Μογγολία είναι μια φιλική χώρα, σταθερή με την πολιτική έννοια», είπε.

Ο Πούτιν είπε επίσης, ότι, εξ΄ όσων γνωρίζει, όλες οι βασικές παράμετροι της συναλλαγής έχουν συμφωνηθεί γενικά. «Ακόμη και οι παράμετροι της τιμής έχουν συμφωνηθεί με τους Κινέζους φίλους, κάτι που συνήθως δεν είναι πολύ απλό»,  πρόσθεσε.

Η Ρωσία, είπε, δεν έχει προβλήματα με την πώληση των ενεργειακών της πόρων, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση με την Κίνα. «Οι απαιτήσεις [της Κίνας] αυξάνονται, ενώ έχουμε σταθερές συμφωνίες και σχέσεις σε άνευ προηγουμένου υψηλό επίπεδο», ενώ ο αγωγός 'Δύναμη της Σιβηρίας' είναι πλήρως λειτουργικός, «και διερευνούμε επίσης άλλες διαδρομές, μέσω της περιοχής Πριμόριε, ίσως μέσω της Μογγολίας», είπε, σύμφωνα με το TASS.

Το TASS αναφέρεται και σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Σογιούζ Βοστόκ ενδέχεται να ξεκινήσει το 2024, ενώ ο αγωγός μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το 2027-2028.

ΚΥΠΕ

 
11275