Πούτιν: Οι ΗΠΑ φταίνε για το άλμα στις τιμές των τροφίμων!

Η κατάσταση θα χειροτερέψει λόγω των κυρώσεων στα ρωσικά λιπάσματα, εκτίμησε ο Ρώσος Πρόεδρος

Βλέπουμε προσπάθειες να κατηγορηθεί η Ρωσία για τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι, υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση. 

Οπως ισχυρίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, για την μεγάλη αύξηση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως φταίνε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η απόφασή τους να τυπώσουν χρήμα. 

>>Διαβάστε επίσης: Μικρή πτώση των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων<<

Ο Πούτιν κατηγόρησε και την Ευρώπη και την «κοντόφθαλμη πολιτική της» στην ενέργεια για τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές τροφίμων. "Η Ευρώπη υπερέβαλε για τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας ενώ υποτιμά τη σημασία των υδρογονανθράκων", υπογράμμισε. 

>>Διαβάστε επίσης: Κίεβο: H Τουρκία αγοράζει σιτηρά που κλέβει η Ρωσία από Ουκρανία<<

«Οι εταίροι μας έχουν κάνει ένα σωρό λάθη και πλέον αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους», τόνισε, εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει λόγω των κυρώσεων στα ρωσικά λιπάσματα. 

Οι εξαγωγές σιτηρών 

Ο Πούτιν τόνισε ότι θα αυξηθούν οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες ότι μπλοκάρει τις εξαγωγές από την Ουκρανία. 

«Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε τις εξαγωγές από λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα». «Η Ουκρανία μπορεί να εξάγει σιτάρι από λιμάνια που ελέγχει, όπως η Οδησσός», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ουκρανικό σιτάρι θα μπορούσε να εξαχθεί και μέσω Ρουμανίας ή Πολωνίας. 

euro2day.gr