Πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς στη Ρωσία

Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση στις πλατφόρμες Facebook και Instagram της Meta, καθώς και στο δίκτυο του Twitter

Χρηματικά πρόστιμα επέβαλε σήμερα ρωσικό δικαστήριο στην υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp της Meta Platforms και στη Snap Inc, ιδιοκτήτρια του Snapchat, κατηγορώντας τες ότι αρνήθηκαν να αποθηκεύσουν στη χώρα τα στοιχεία Ρώσων χρηστών.

Η Μόσχα έχει συγκρουστεί με τις μεγάλες εταιρίες της τεχνολογίας αναφορικά με το περιεχόμενο, την λογοκρισία, τα δεδομένα και την τοπική εκπροσώπηση σε διαμάχες που έχουν κλιμακωθεί από τότε που η Ρωσία έστειλε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στο WhatsApp πρόστιμο 18 εκατ. ρουβλίων (301.255 δολαρίων) και στη Snap Inc πρόστιμο 1 εκατ. ρουβλίων.

Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση στις πλατφόρμες Facebook και Instagram της Meta, καθώς και στο δίκτυο του Twitter, λίγο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μια κίνηση που οι επικριτές της χαρακτηρίζουν προσπάθεια της Ρωσίας να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στη ροή της πληροφόρησης.

Η Meta κρίθηκε ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» στη Ρωσία και η έφεσή της κατά της απόφασης αυτής απορρίφθηκε τον Ιούνιο, αλλά η Μόσχα επέτρεψε να παραμείνει διαθέσιμο το WhatsApp.

newmoney.gr

 
11838