Ψάχνει 500.000 οικοδόμους η Ισπανία

Η έλλειψη θέτει σε κίνδυνο το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας – Πήγαν σε ξενοδοχεία και δεν επιστρέφουν στις οικοδομές

Η κρίση του 2008 στην Ισπανία «εξαφάνισε» 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η χώρα που ήταν γεμάτη με γερανούς και οικοδομές μπήκε σε μια άνευ προηγουμένου κρίση. 

Τώρα, το εργατικό δυναμικό στις οικοδομές χρειάζεται να επιστρέψει, αφού η έλλειψη που παρατηρείται θέτει σε κίνδυνο το πολλών δισεκατομμυρίων Σχέδιο Ανάκαμψης της Ισπανίας, όπως αναφέρει το Reuters. 

Στην Ισπανία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εταιρείας, υπάρχει ανάγκη για 500.000 οικοδόμους, με τις εταιρείες πλέον να προσπαθούν να εκπαιδεύσουν νέους εργάτες, με καλύτερους μισθούς αλλά και να στηριχθούν σε μετανάστες από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. 

Πολλοί από τους οικοδόμους, μετά την ύφεση, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα ξενοδοχειακά και δεν φαίνονται πρόθυμοι να επιστρέψουν πίσω, έτσι εργοδότες, συνδικαλιστικές και κυβέρνηση ένωσαν δυνάμεις και ξεκίνησαν δωρεάν εκπαίδευση για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα. Μάλιστα, λόγω του πιο πάνω 90.000 άτομα ακολούθησαν αυτό το πρόγραμμα και για φέτος ο στόχος είναι τα 200.000 άτομα

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Reuters τα άτομα που εργάζονται στις οικοδομές στην Ισπανία αμείβονται με 24.000 ευρώ τον χρόνο. 
 

 
10079