Ρίτσαρντ Μπράνσον: Τι πιστεύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ ή καραντίνα

Ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικοί του κλάδου επισημαίνουν διαρκώς τη σημασία των μαζικών εμβολιασμών για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, συνιδρυτής των αεροπορικών εταιρειών Virgin Atlantic και Virgin Australia, ελπίζει πως τα διαβατήρια εμβολιασμού θα αποτελέσουν το κλειδί για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδιών.

«Οι εμβολιασμοί είναι το παν αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες, τότε η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει ξανά. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία θα ανοίξουν και πάλι» δηλώνει ο Μπράνσον σε συνέντευξή του στο CNBC.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως η επερχόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να διατηρεί τα σύνορά της κλειστά για Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Βραζιλία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα διαβατήρια εμβολιασμού «θα λύσουν τα χέρια» σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και πάλι. «Το συγκεκριμένο έγγραφο θα αποδεικνύει ότι τα άτομα έχουν πράγματι εμβολιαστεί. Δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ ή καραντίνα» προσθέτει ο Βρετανός επιχειρηματίας.

Πρόσφατα, μάλιστα, δημιουργήθηκε μια ομάδα υπό την αιγίδα της Microsoft και της Oracle που ονομάζεται Vaccination Credential Initiative. Η ομάδα εργάζεται ώστε να λάβουν οι πολίτες μια κρυπτογραφημένη ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Θα αποθηκεύεται απλώς σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπως το Apple Wallet ή το Google Pay. Έτσι, οι πολίτες θα έχουν παντού μαζί τους το έγγραφο αυτό.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται έκρηξη των κρατήσεων στους περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, με τους εμβολιασμούς να αναζωπυρώνουν τις ελπίδες ότι το τέλος της πανδημίας πλησιάζει. «Θα υπάρξει αύξηση μέσα στους επόμενους μήνες. Ελπίζω σε τρεις ή τέσσερις μήνες, οι ευπαθείς ομάδες να έχουν εμβολιαστεί και να προλάβουμε την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν», υποστηρίζει ο  Μπράνσον.

Πηγή: newmoney

 
4892
Thumbnail