Ρωσία: Εξαγωγές-ρεκόρ εμβολίων μέσα στο 2021 -Ξεπέρασαν το 1 $δις

Το πρώτο δεκάμηνο του 2020, ο όγκος των εξαγωγών των εμβολίων έφτασε μόλις τα $46,5 εκατ

Κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους, η Ρωσία εξήγαγε εμβόλια αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ που δεν είχε επιτευχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας (RBC), όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (10/12).

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στα 356 εκατομμύρια δολάρια, όγκος διπλάσιος από αυτόν του προηγούμενου μήνα. Από το 1990, οι εξαγωγές εμβολίων δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 71 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Έτσι, το πρώτο δεκάμηνο του 2020, ο όγκος των εξαγωγών των εμβολίων έφτασε μόλις τα 46,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η έκρηξη στην προσφορά εμβολίων είναι το αποτέλεσμα της μαζικής παραγωγής και εξαγωγής του εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου COVID-19, που έχει ήδη προμηθευτεί σε περισσότερες από 70 χώρες, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας & Εμπορίου της Ρωσίας στην RBC, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι στις 11 Αυγούστου 2020, το εμβόλιο Sputnik V ανακοινώθηκε ως το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά της νόσου COVID-19. Το σκεύασμα έχει δείξει αποτελεσματικότητα 97,6%, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του περασμένου Απριλίου από το Eρευνητικό Kέντρο «Ν. Γκαμαλέγια», που το ανέπτυξε σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

sputniknews.gr