Ρωσία: Το μουσείο Ερμιτάζ ζητάει οικονομική βοήθεια από το κράτος

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν έσοδα, έχουν πλήρως εξαφανισθεί»

Το φημισμένο σε όλο τον κόσμο μουσείο Ερμιτάζ που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, βιώνει δραματικές καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς κατά την περίοδο αυτή των περιοριστικών μέτρων, που είναι κλειστό για τους επισκέπτες, δεν έχει κανένα έσοδο, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου Μιχαήλ Πιοτρόφσκι.

Αυτή την στιγμή ο προϋπολογισμός του μουσείου, λέει ο Πιοτρόφσκι δαπανάται για την καταβολή των μισθών του προσωπικού και για τα λειτουργικά έξοδα του μουσείου.

"Στην παρούσα φάση διεξάγουμε συνομιλίες με την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε για τις δαπάνες αυτές που συρρικνώνουν τον προϋπολογισμό" δηλώνει ο Πιοτρόφσκι, κρούοντας το κώδωνα κινδύνου για την περαιτέρω λειτουργία του μουσείου.

Ο διευθυντής του Ερμιτάζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η δεινή οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το μουσείο να έχει αντίκτυπο στις αποδοχές του προσωπικού του. Επισήμανε μάλιστα ότι η διεύθυνση του μουσείου προσπαθεί να κατανείμει τα κονδύλια που έχει στην διάθεση της κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μουσείο να μπορεί να λειτουργεί σ` αυτές τις συνθήκες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, δήλωσε ότι μεταξύ των υπάλληλων του μουσείου δεν έχει υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού Τα μουσεία γενικά υφίστανται μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο Πιοτρόφσκι, θεωρώντας ότι το κράτος πρέπει να τις καλύπτει. "Από εμάς ζητούσαν διαρκώς να έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα και μεγάλα έσοδα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, έχουν πλήρως εξαφανισθεί", επεσήμανε ο Πιροτρόφσκι, περιγράφοντας κατ` αυτόν τον τρόπο την δραματική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει το μουσείο Ερμιτάζ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού Ολγα Λιουμπίμοβα είχε δηλώσει ότι το υπουργείο Πολιτισμού μελετά τα μέτρα στήριξης των ιδρυμάτων πολιτισμού και σχεδιάζει να καλύψει τα απολεσθέντα κέρδη των μεγάλων θεάτρων και μουσείων εξαιτίας της αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας τους.Το μουσείο Ερμιτάζ ζητάει επειγόντως βοήθεια από την κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ

 
10618