Ρωσία: Νέα μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα- Στο 8%

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη μείωση επιτοκίων

Κάτω από το επίπεδο που ήταν πριν την εισβολή στην Ουκρανία μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, χαλαρώνοντας τη νομισματική της πολιτική περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν την Παρασκευή (22/7) να προχωρήσουν σε νέα μείωση του βασικού επιτοκίου, αυτή τη φορά στο 8% από 9,5%. Στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής αρχές, είχαν προϊδεάσει για την προθυμία να προχωρήσουν σε περαιτέρω μειώσεις. Την ίδια διάθεση επανέλαβαν και σήμερα, σημειώοντας ότι εξατάζονται νέες μειώσεις μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη μείωση επιτοκίων, μετά την έκτακτη αύξηση από 9,5% σε 20% στα τέλη Φεβρουαρίου, που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

«Οι τρέχοντες ρυθμοί αύξησης των τιμών καταναλωτή παραμένουν χαμηλοί, συμβάλλοντας σε περαιτέρω επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα. Οι αποφάσεις «τον Απρίλιο-Ιούλιο για μείωση του βασικού επιτοκίου θα αυξήσουν τη διαθεσιμότητα πιστωτικών πόρων στην οικονομία και θα περιορίσουν την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας», πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr

 
11364