Ρωσικό πετρέλαιο: Η Βρετανία ανακοινώνει σχέδια για εμπάργκο

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη (8/3) πώς σκοπεύει να μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Politico Άλεξ Γουίκαμ. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος δεν μπορεί απλώς να σταματήσει να χρησιμοποιεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά θα μπορούσε να επιταχύνει τη μετάβαση από αυτήν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό, δήλωσε ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Κρις Κουνς. Η ανακοίνωση ίσως γίνει σήμερα ή αύριο, δήλωσε ο Κουνς σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε δηλώσεις του σήμερα στις 17:45 ώρα Ελλάδας, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος. Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ ανέφεραν στο Reuters ότι είναι πρόθυμες να προχωρήσουν σε απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου χωρίς τη συμμετοχή συμμάχων στην Ευρώπη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters
 

 
11636