Σε ποιες επιχειρήσεις να δοθούν επιχορηγήσεις λέει ο Γκουτέρες

Η έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση η οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί από τα κράτη σε επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού να συνδέεται με τη δράση για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

"Καθώς δαπανούμε τρισεκατομμύρια για την ανάκαμψη" από την πανδημία, "πρέπει να εξασφαλίσουμε νέες δουλειές και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω μιας καθαρής, πράσινης μετάβασης", έκρινε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια του χθεσινού 28/4 Διαλόγου του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα. "Οταν χρησιμοποιούνται χρήματα των φορολογουμένων για να διασωθούν επιχειρήσεις, πρέπει να δημιουργούν πράσινες θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς", πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ. Τα δημόσια κεφάλαια "δεν πρέπει να διασώζουν πεπαλαιωμένες, ρυπογόνες βιομηχανίες που εκλύουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα", συμπλήρωσε.

Για τον Αντόνιο Γκουτέρες, η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί μια ευκαιρία να μπει ο κόσμος "σ' έναν δρόμο που οδηγεί στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και στην εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας της ανθρωπότητας μακροπρόθεσμα".

ΚΥΠΕ

 
5038