Σε πώληση ομολόγων θα προχωρήσει η Αγγλικανική Εκκλησία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δείκτης που παρακολουθεί τα spreads των ομολόγων στερλίνας είναι κοντά στο υψηλότερο από το 2020

Αν και είναι πολύ ασυνήθιστο για μια θρησκευτική οργάνωση να πουλά ομόλογα, η Εκκλησία της Αγγλίας έχει ιστορικό ενεργών επενδύσεων, ειδικά σε κοινωνικά υπεύθυνους σκοπούς.

Οι Church Commissioners for England, οι οποίοι διαχειρίζονται ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων λιρών (12,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για λογαριασμό της εκκλησίας, θα πουλήσουν το χρέος σε λίρες.

Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για γενικούς σκοπούς, καθώς και για περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα. Εκπρόσωποι της εκκλησίας θα αρχίσουν να μιλούν με επενδυτές τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Η πώληση ομολόγων είναι επίσης ασυνήθιστη επειδή έρχεται σε μια εποχή που άλλοι οργανισμοί καταργούν τις πωλήσεις χρέους τους λόγω αστάθειας της αγοράς. Οι πωλήσεις εταιρικών ομολόγων λιρών φέτος τρέχουν με περίπου το ήμισυ του ρυθμού του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δείκτης που παρακολουθεί τα spreads των ομολόγων στερλίνας είναι κοντά στο υψηλότερο από το 2020.

naftemporiki.gr

 
11838