«Σεισμός» στην αγορά του gaming

Η Microsoft εξαγοράζει τη δημιουργό του Call of Duty για σχεδόν 70 δισ. δολάρια

Για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του gaming κάνει λόγο η Wall Street Journal, με την αμερικανική εφημερίδα να αναφέρει πως η Microsoft συμφώνησε να εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, η Microsoft εκτιμά την αξία της Activision κοντά σε 70 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft προτείνει εξαγορά για 95 δολάρια ανά μετοχή της Activision ή 68,7 δισ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Η τιμή αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Activision στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σημειώνεται πως η Activision, που έχει τα γνωστά παιχνίδια, Call of Duty και World of Warcraft, βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στο στόχαστρο της κριτικής για περιπτώσεις σεξουαλικών σκανδάλων.

Με την κίνηση αυτή, η Microsoft θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά του gaming, βάσει εσόδων. Σηματοδοτεί επίσης η μεγαλύτερη κίνηση του CEO της Microsoft, Satya Nadella, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναμορφώσει τον τεχνολογικό κολοσσό μέσα από μια σειρά από deals.

Μετά από το δημοσίευμα, η μετοχή της Activision έφτασε να κερδίζει 37% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Αντίθετα, η μετοχή της Microsoft έφτασε να χάνει έως και 2%.

Η Microsoft επισήμανε στην ανακοίνωσή της πως ο Bobby Kotick θα παραμείνει CEO της Activision και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα λογοδοτεί στον επικεφαλής gaming της Microsoft Phil Spencer.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Take-Two ανακοίνωσε την εξαγορά της Zynga, δημιουργού του FarmVille, για 12,7 δισ. δολάρια.

insider.gr

 
8981