Στις φλόγες πλοίο που μετέφερε Porsche, VW, Lamborghini & Audi

Το πλοίο έχει πλήρωμα 22 άτομα, η διάσωση των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για τους Πορτογάλους

Ένα φορτηγό πλοίο μεγαλύτερο από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου που μεταφέρει έως και 4.000 Porsche,VW Lamborghini και Audi έπιασε τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Πορτογαλίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το πλοίο Felicity Ace, είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στις 10 Φεβρουαρίου από το λιμάνι Έντμεν της Γερμανίας και προορισμός του ήταν το αμερικανικό λιμάνι Ντέιβισβιλ στην πολιτεία του Ρόουντ Αίλαντ των ΗΠΑ, με την άφιξή του να έχει προγραμματιστεί για τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Φεβρουαρίου.

Στα μέσα του Ατλαντικού, κοντά στις Αζόρες συγκεκριμένα, το Felicity Ace εξέπεμψε σήμα SOS. Το Ναυτικό της Πορτογαλίας κινητοποιήθηκε άμεσα, στέλνοντας 5 σκάφη και εναέρια μέσα στο σημείο, ενώ και το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Resilient Warrior ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 22 άτομα, η διάσωση των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για τους Πορτογάλους.

Το Felicity Ace είναι ένα εμπορικό πλοίο που μεταφέρει αυτοκίνητα το οποίο ναυπηγήθηκε το 2005, έχει μήκος 200 μέτρα, πλάτος 31 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει φορτίου συνολικού βάρους 17.738 τόνων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν ήταν πλήρως φορτωμένο, στους αποθηκευτικούς του χώρους ενδέχεται να υπήρχαν σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα.

Μεταξύ των οχημάτων υπήρχαν αρκετά οχήματα της VW μαζί με Lamborghini, Porsche και Audi.
 

huffingtonpost.gr

 
9564