Στο 1 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα κεφάλαια από τη Ρωσία στη Δύση

Η Ρωσία συνέβαλλε στη μακροοικονομική πολιτική την οποία συνέστηνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Οι εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια ανήλθαν στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ γενικά από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι εκροές κεφαλαίων κατά την ίδια περίοδο έφθασαν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο υπουργός για ζητήματα ολοκλήρωσης και μακροοικονομικής πολιτικής της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής Σεργέι Γκλάζεφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο οικονομικό φόρουμ Ρωσία- Αφρική που πραγματοποιείται στο Σότσι

.>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

 Ο Γκλάζεφ διευκρίνισε ότι στις τεράστιες αυτές εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία συνέβαλλε η μακροοικονομική πολιτική την οποία συνέστηνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
 Κατά την άποψη του Γκλάζεφ, απώλειες υπέστη και η Αφρική η οποία υιοθετούσε τις συμβουλές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. "
 
Φυσικά την Αφρική την εκμεταλλεύονταν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ εμείς σ` αυτό το χρηματοοικονομικό περιβάλλον ζούμε μόλις 30 χρόνια. Ωστόσο η εντατική εκμετάλλευση του δυναμικού της οικονομίας στην μετασοβιετική εποχή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή από την εντατική οικονομική εκμέτάλλευση της Αφρικής" πρόσθεσε ο Γκλάζεφ.

 >>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, είπε ο Γκλάζεφ, "πρέπει να στηριχθούμε στους δικούς βασικούς τομείς της οικονομίας, στο υπέδαφος μας και στις υποδομές. Δεύτερον, να έχουμε στρατηγικά πλάνα ανάπτυξης και τρίτον να έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε τη δική μας ανάπτυξη".
 
 Ο Γκλάζεφ πρότεινε στις χώρες της Αφρικής να εξετάσουν από κοινού με την Ευρωασιατική Ένωση (EAEU) το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας νέα χρηματο-οικονομικής δομής, η οποία θα είχε ως στόχο την ανάπτυξη των διάφορων τομέων της οικονομίας.

ΚΥΠΕ