Σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας υπέγραψαν Κύπρος και Αίγυπτος

Η νέα Σύμβαση, μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων

Κατά την Σύνοδο Κορυφής Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου οι Κύπρος και Αίγυπτος υπέγραψαν χθες (8/10) επικαιροποιημένη Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και της Παρεμπόδισης της Φοροδιαφυγής και Φοροαποφυγής αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα.
 
Τη Συμφωνία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και εκ μέρους της Αιγύπτου ο Σαμέχ Σούκρι Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το νέο κείμενο πρόκειται να επικαιροποιήσει την υφιστάμενη Σύμβαση που υπογράφηκε στις 19/12/1993 και που τέθηκε σε ισχύ στις 14/3/1995.
 
Η νέα Σύμβαση που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.
 
Σημειώνεται πως η νέα Σύμβαση βασίζεται στο νέο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ αλλά και του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών  (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on the UN Model).
 
«Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου», σημειώνει, τέλος το Υπουργείο Οικονομικών.

 
2627
Thumbnail

Ο Paul Fireman, ιδρυτής της Reebok, έχει μειώσει την τιμή πώλησης της έπαυλής του στα 38 εκατομμύρια δολάρια.

ad1mobile

e

Το σπίτι τέθηκε για πρώτη φορά προς πώληση το 2016 για 90 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Realtor.com ενώ το 2018, η τιμή είχε μειωθεί στα 69 εκατομμύρια δολάρια.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Βρίσκεται στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης ενώ αν τελικά περάσει στα χέρια σας θα είστε γείτονες με τον σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Tom Brady και το μοντέλο Gisele Bundchen.

Το σπίτι διαθέτει οκτώ κρεβατοκάμαρες και επτά τουαλέτες και είναι 26.623 τετραγωνικά πόδια.

G

f

s

ad2mobile

g

tr

article 1