Σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας υπέγραψαν Κύπρος και Αίγυπτος

Η νέα Σύμβαση, μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων

Κατά την Σύνοδο Κορυφής Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου οι Κύπρος και Αίγυπτος υπέγραψαν χθες (8/10) επικαιροποιημένη Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και της Παρεμπόδισης της Φοροδιαφυγής και Φοροαποφυγής αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα.
 
Τη Συμφωνία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και εκ μέρους της Αιγύπτου ο Σαμέχ Σούκρι Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το νέο κείμενο πρόκειται να επικαιροποιήσει την υφιστάμενη Σύμβαση που υπογράφηκε στις 19/12/1993 και που τέθηκε σε ισχύ στις 14/3/1995.
 
Η νέα Σύμβαση που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.
 
Σημειώνεται πως η νέα Σύμβαση βασίζεται στο νέο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ αλλά και του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών  (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on the UN Model).
 
«Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου», σημειώνει, τέλος το Υπουργείο Οικονομικών.

 
3982
Thumbnail

Σε ύφεση παρέμεινε και τον Μάιο η δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της Τουρκίας, αν και με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με την «καθίζηση» του Απριλίου. Παρ' όλα αυτά, για ακόμη έναν μήνα καταγράφηκε συρρίκνωση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να καταργούν θέσεις εργασίας.

ad1mobile

Ο δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Τουρκία ανήλθε στο 40,9 τον προηγούμενο μήνα, από 33,4 του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit, παραμένοντας όμως κάτω από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάκαμψη από τη συρρίκνωση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η παραγωγή και νέες παραγγελίες σημείωσαν απότομη πτώση, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού υπονομεύει τη ζήτηση και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

ad2mobile

«Ο μεταποιητικός τομέας της Τουρκίας συνεχίζει να επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τον ΡΜΙ Μαϊου», επισημαίνει ο Άντριου Χάρκερ της IHS Markit.

Πηγή: naftemporiki

article 1