Συμφωνίες με 9 χώρες επικύρωσε η Τουρκία - Ποιους τομείς αφορούν

Μεταξύ αυτών και ενεργειακή συμφωνία με το ψευδοκράτος 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικύρωσε 12 νόμους για διεθνείς συμφωνίες με εννέα χώρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, επικυρώθηκε συμφωνία συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν στους τομείς της ενέργειας και της εξόρυξης, καθώς και συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Επικυρώθηκαν επίσης συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με το Καζακστάν και με το Μαυροβούνιο, ένα πρωτόκολλο ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Τουρκίας και του Μαυροβουνίου, μια συμφωνία για το άνοιγμα, την κοινή διαχείριση και την εξαγορά του Κρατικού Νοσοκομείου Φιλίας Κιργιζίας-Τουρκίας, μια αγροτική συμφωνία με την Ελβετία, η συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με το ψευδοκράτος, μια συμφωνία με τη Βενεζουέλα για αποφυγή διπλής φορολόγησης και φοροδιαφυγής, μια συμφωνία με τη Γεωργία για διεθνείς συνδυασμένες μεταφορές φορτίου, ένα πλαίσιο συμφωνίας για σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών και ένα πρωτόκολλο συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Τέλος, επικυρώθηκε μια διεθνής συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τη συνεργασία στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στη Γαλλία.

(euro2day.gr)
 

 
11837