Σύμφωνα με ειδικούς τα ταξίδια με το αεροπλάνο δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο νομίζουμε

Τα ταξίδια «ανοίγουν» σιγά-σιγά και αν πρόκειται να μπείτε σε αεροπλάνο, τουλάχιστον επιλέξτε την πιο ασφαλή θέση.

Σε πολλά μέρη του κόσμου ακόμη δεν συστήνεται να ταξιδέψουμε, λόγω πανδημίας, σε άλλα, όμως, τα ταξίδια σταδιακά παίρνουν… μπρος. Αυτό σημαίνει κάποιοι έχουν ήδη βρεθεί σε αεροπλάνο κι άλλοι ετοιμάζονται για το επόμενό τους ταξίδι.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας παραμένουν: μάσκα, συχνό πλύσιμο χεριών και αντισηπτικό είναι απαραίτητα στο ταξίδι, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας έναντι του ιού. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, μάλιστα, τα ταξίδια με το αεροπλάνο δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο νομίζουμε, λόγω του φιλτραρισμένου αέρα και της ροής του που δεν επιτρέπουν σε ιούς και μικρόβια να διασπαρούν εύκολα.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο: να επιλέξετε θέση δίπλα στο παράθυρο. Έχει φανεί και σε προηγούμενα ξεσπάσματα ιών, ότι όσοι κάθονται στον διάδρομο έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν, λόγω της διέλευσης του κόσμου και της αύξησης της πιθανότητας να ακουμπήσουν και να μεταφέρουν μικρόβια εκεί που καθόμαστε.

Με βάση, λοιπόν, αυτό το σκεπτικό, η επιλογή της θέσης στο παράθυρο είναι πιο ασφαλής, σύμφωνα με τον καθηγητή Ιολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Charles Gerba.

Σύμφωνα, όμως, και με τον Howard Weiss, βιομαθηματικό, φαίνεται ότι η απόσταση που έχει μια θέση στο παράθυρο από τον διάδρομο εξασφαλίζει ότι θα φτάσουν λιγότερα σταγονίδια, αφού υπάρχει απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ανάμεσα στα δύο σημεία. 

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

Συν τοις άλλοις, και όπως αναφέρει η Paloma Beamer, βοηθός καθηγητή στις επιστήμες Περιβαλλοντικής Υγείας του Πανεπιστήμιου της Αριζόνα, το να έχουμε «τοίχο» στο πλάι μας αντί για άνθρωπο, πιθανό φορέα ιών και μικροβίων, πάλι μας προσφέρει ένα ποσοστό ασφάλειας

Σύμφωνα με την ίδια, οι ταξιδιώτες που κάθονται στη μεσαία θέση φαίνεται πως έχουν μέχρι και 20 επιβάτες σε κοντινή απόσταση σε μια γεμάτη πτήση.

Με αυτά τα δεδομένα, το επόμενο ταξίδι φαίνεται πως επιβάλλει παράθυρο.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr
 

 
4161
Thumbnail

Οι ταξιδιώτες από την Κύπρο και την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι υποχρεωμένοι τελικά να μπαίνουν σε 14ημερα καραντίνα όταν πατούν επί βρετανικού εδάφους.

ad1mobile

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η λίστα με τις 60 περίπου χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης.

>>> Διαβάστε επίσης: Γίνε Γραμματέας στην ΕΕ με μισθό €3,279 - Όλες οι πληροφορίες <<<

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν σε αυτό τον κατάλογο.

Δείτε τη λίστα από την ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης:

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», είχε δηλώσει ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με το Sky News, εκτός της λίστας της Βρετανίας είναι: οι ΗΠΑ, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, και το Μπανγκλαντές.

ad2mobile

Όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο – είτε είναι Βρετανοί πολίτες είτε ξένοι – θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο PLF (Passenger Locator Form).

Πηγή: In.gr

article 1