Οι οδηγίες EASA για την νέα πραγματικότητα στα ταξίδια με αεροπλάνο – Τι θα γίνεται με όσους δεν συμμορφώνονται

Οδηγίες για την νέα πραγματικότητα στα ταξίδια με αεροπλάνο σύμφωνα με τις οποίες οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα συνεχώς, στα αεροδρόμια θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού και ο αποχαιρετισμός θα πρέπει να γίνεται εκτός των αεροδρομίων εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Ο EASA προτείνει επίσης μια από τις τουαλέτες στα αεροπλάνα να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για το πλήρωμα ενώ δεν θα πρέπει να υπάρχουν καρότσια με φαγητά ή προϊόντα duty free κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η 28σελιδη έκθεση (ολόκληρη ΕΔΩ) τονίζει την ανάγκη για αποστάσεις και συστήνει:

Για την άφιξη στο αεροδρόμιο και τα check in

 • Όποιος έχει συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με ασθενή με Covid-19 δεν θα πρέπει να εμφανίζεται στο αεροδρόμιο.
 • Στα αεροδρόμια θα μπαίνουν μόνο οι εργαζόμενοι και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις γεγονός που σημαίνει ότι οι αποχαιρετισμοί θα γίνονται εκτός αεροδρομίων.
 • Όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φοράνε μάσκες με την εξαίρεση των παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών και όσων έχουν ιατρικούς λόγους που δεν τους επιτρέπουν να φοράνε μάσκες.
 • Όσοι φταρνίζονται και δεν χρησιμοποιούν τους σωστούς κανόνες θα μπορούν να απομακρύνονται από τα αεροδρόμια ή και να τους επιβάλλονται πρόστιμα από τις κατά τόπους αρχές.
 • Η απόσταση ασφαλείας ορίζεται στο 1,5 μέτρο ενώ θα πρέπει να υπάρχουν σημάδια στο πάτωμα που θα βοηθούν τους ταξιδιώτες.
 • Στα αεροδρόμια θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι για τη διαχείριση επιβατών με πυρετό μεγαλύτερο των 38 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο στις οδηγίες επισημαίνεται ότι η θερμομέτρηση δεν θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για τον εντοπισμό ασθενών με κορωνοϊό αλλά συστήνεται για να αποθαρρύνει ασθενείς από το να ταξιδεύουν αλλά για να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
 • Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια θα πρέπει να φορούν μάσκες αλλά και να δίνουν μάσκες σε όσους επιβάτες δεν διαθέτουν. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, και η χρήση πλέξιγκλας σε γραφεία check in.
 • Το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να φορά και ασπίδες προσώπου ενώ οι δίσκοι που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή των αντικειμένων κατά τη διάρκεια των ελέγχων θα πρέπει να απολυμαίνονται συχνά.

Για την επιβίβαση και την αποβίβαση

 • Ο EASA προτείνει περιορισμό στον αριθμό των χειραποσκευών για να γίνεται πιο γρήγορα η επιβίβαση αλλά και για να περιορίζονται οι κίνδυνοι μόλυνσης.
 • Στην είσοδο των αεροσκαφών συστήνεται να υπάρχει αυτόματος μηχανισμός για αντισηπτικά αλλά και χαλί εμποτισμένο με αντισηπτικό.
 • Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα λεωφορεία στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η χρήση τους για την επιβίβαση.

Για την πτήση

 • Τα αεροσκάφη θα πρέπει να απολυμαίνονται ενδελεχώς μεταξύ των πτήσεων.
 • Ο EASA ζητά ακόμα καλύτερα φίλτρα αέρα στα αεροπλάνα.
 • Επιβάτες και πλήρωμα θα φορούν μάσκα τις οποίες, όμως, θα πρέπει να αλλάζουν μετά από τέσσερις ώρες.
 • Μια τουαλέτα θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το πλήρωμα ενώ οι επιβάτες δεν θα πρέπει να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπου αυτό είναι δυνατό.
 • Προτείνεται οι υπηρεσίες φαγητού και ποτού να είναι «περιορισμένες» και καμία πώληση προϊόντων duty free.
 • Σε περίπτωση κρούσματος κατά τη διάρκεια της πτήσης ο EASA προτείνει την εκκένωση δύο σειρών καθισμάτων προς κάθε κατεύθυνση ενώ όσοι κάθονταν σε αυτές θα πρέπει να δίνουν τα στοιχεία τους κατά την αποβίβαση. Ο ασθενής επιβάτης θα πρέπει να έχει τη δική του τουαλέτα και να κάθεται σε κάθισμα στο πίσω δεξιά τμήμα του αεροπλάνου. Ο αεραγωγός από πάνω του θα πρέπει να κλείνει και μόνο όσοι από το πλήρωμα έχουν έρθει ήδη σε επαφή μαζί του θα πρέπει να συνεχίζουν να τον εξυπηρετούν.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Για την αποβίβαση και τη συλλογή αποσκευών

 • Προτείνεται η απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου αλλά και ο ανασχεδιασμός των χώρων για τους μετανάστες.
 • Όσοι επιβάτες παίρνουν τις αποσκευές τους θα πρέπει να αποχωρούν το συντομότερο δυνατόν από το αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
 

 
4209
Thumbnail

Επί χρόνια η αγορά των προσωπικών υπολογιστών (PC) υπέφερε από την ασθενή ζήτηση, αφού οι καταναλωτές στρέφονταν ολοένα και περισσότερο σε έξυπνα κινητά, tablet, phablet και κάθε είδους φορητή συσκευή. 

ad1mobile

Κανείς δεν περίμενε ανατροπή της τάσης αυτής. Ωστόσο ο Covid-19, που ήρθε να αλλάξει τα πάντα, να δημιουργήσει νέες ανάγκες και να απαιτήσει την προσαρμογή σε μία νέα πραγματικότητα, έδωσε τελικά το φιλί της ζωής στην συγκεκριμένη αγορά. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες η πανδημία δεν λειτούργησε ως καταστροφική δύναμη. Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 2,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας τα 64,8 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Garthner. 

H ΙDC από την πλευρά της κάνει λόγο για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 11,2% στα 72,3 εκατ. μονάδες την ίδια περίοδο. Και οι δύο εταιρείες ερευνών υπογραμμίζουν ότι η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Αν και οι εταιρείες κατασκευής PC ήρθαν αντιμέτωπες με τα προβλήματα που προκάλεσε στην εφοδιαστική αλυσίδα η πανδημία του πρώτο τρίμηνο, πέτυχαν να επιστρέψουν σε ισχυρούς ρυθμούς παραγωγής, όταν οι προμηθευτές τους στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού πάτησαν το κουμπί της επανεκκίνησης. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Ανταποκρίθηκαν έτσι στην αυξανόμενη ζήτηση, που πυροδότησε η ανάγκη για εργασία από το σπίτι, αλλά και για τηλεκπαίδευση- μία επιλογή που μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο έχουν κάνει και για το 2021. 

ad2mobile

Οι δύο μεγάλες δυνάμεις στην αγορά είναι η HP και η Lenovo με μερίδιο της τάξης του 25% έκαστη. Η Gartner βάζει στην πρώτη θέση την κινεζική εταιρεία, ενώ η IDC δίνει προβάδισμα στην αμερικανική. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν οι Dell και Apple στις λίστες και των δύο εταιρειών. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 

article 1