Τέλος τα Debenhams - Κλείνουν και τα 124 καταστήματα

Απέτυχε να βρεί αγοραστή / Η εταιρεία είχε κηρύξει πτώχευση και είχε τεθεί υπό καθεστώς διαχείρισης τον Απρίλιο

Τα βρετανικά πολυκαταστήματα Debenhams, με ιστορία 242 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν προς ρευστοποίηση μετά από την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή.

Η εταιρεία είχε κηρύξει πτώχευση και είχε τεθεί υπό καθεστώς διαχείρισης τον Απρίλιο. Τα οικονομικά προβλήματα προϋπήρχαν της πανδημίας, η οποία έδωσε τη χαριστική βολή.

Η διαδικασία πώλησης σε νέο αγοραστή κατέρρευσε μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία ένδυσης JD Sports.

Τα Debenhams θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο διαρκούν τα αποθέματα προϊόντων, με τους λογιστές που έχουν αναλάβει τη διαχείριση να συνεχίζουν να αναζητούν αγοραστές για ολόκληρη την εταιρεία ή τμήματά της.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ωστόσο, θεωρείται πλέον πιο πιθανό το οριστικό κλείσιμο των 124 καταστημάτων της εταιρείας που θα αφήσει χωρίς δουλειά περίπου 12.000 εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από τη χθεσινοβραδινή κήρυξη πτώχευσης του μεγάλου βρετανικού ομίλου ένδυσης και λιανικής Arcadia, με πιθανή την απώλεια 13.000 θέσεων εργασίας.

Η κατάρρευση της Arcadia, για την οποία επίσης είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο ιδιοκτήτης της JD Sports Μάικ Ασλεϊ, συνέβαλε στην απόσυρση του ενδιαφέροντος για την αγορά της Debenhams, λόγω έντονων ενδοιασμών για τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης εν μέσω πανδημίας από τους μετόχους.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός)
 

Tags
 
5736