Τι οδηγεί ο Ζούκερμπεργκ; Ρίξτε μια ματιά στο γκαράζ του

Παρά την αμύθητη περιουσία του, ο Ζούκερμπεργκ κυκλοφορεί με αυτοκίνητα που θα μπορούσε να αποκτήσει και ένας «κοινός θνητός»

Ο Αμερικανός μεγιστάνας του Διαδικτύου και ιδρυτής της «Facebook», Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το 2007 κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του νεότερου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου. Σήμερα, η καθαρή περιουσία του ξεπερνά τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τα αμύθητα κέρδη του, ο Ζούκερμπεργκ κυκλοφορεί με αυτοκίνητα που θα μπορούσε να αποκτήσει και ένας «κοινός θνητός». Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το συγκλονιστικό σπορ Pagani Huayra. 

Σύμφωνα με το Therichest, αυτά είναι τα α αυτοκίνητα που έχει στο γκαράζ του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Pagani Huayra

Η Pagani θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες κατασκευάστριες εταιρείες γρήγορων αυτοκινήτων στον κόσμο. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε το «Zonda», το πρώτο της σπορ αυτοκίνητο, το 1999. Έκτοτε, προσπαθεί να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα απίστευτα γρήγορα αυτοκίνητά της ώστε να παραμείνει στην κορυφή.

Μετά την τεράστια επιτυχία με το μοντέλο Zonda, η Pagani θα αποκάλυπτε το ολοκαίνουργιο «Huayra» το 2011. Το ευέλικτο σπορ αυτοκίνητο μεσαίου κινητήρα ήταν ένας άξιος διάδοχος της Zonda που έφερε τα πάνω κάτω στην κατηγορία των «σούπερ καρς». Με αρχική τιμή που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Infiniti G Sedan: 34.000 δολάρια

Η Infiniti είναι παγκοσμίως γνωστή ως η πολυτελής θυγατρική της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναπτυχθεί σημαντικά τότε που ιδρύθηκε, το 1989, με τα πολυτελή αλλά άνετα τετράτροχά της να ανταγωνίζονται ισάξια αντίστοιχα αυτοκίνητα κολοσσών όπως, η Lexus και η Acura.

Αν και δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με ορισμένες από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της Audi ή της BMW για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η Infiniti G καταφέρνει να συγκρατήσει τον ανταγωνισμό με την πρακτικότητα και τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Η έκδοση 3,7 λίτρων V6 αξίας 34.000 δολαρίων βρίσκει καταφύγιο στη συλλογή του Ζούκερμπεργκ, με τον «ταπεινό» δισεκατομμυριούχο να χρησιμοποιεί συχνά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για οικογενειακές εκδρομές και καθημερινές υποχρεώσεις.

Volkswagen Golf Mk6 GTI

Το Volkswagen Golf χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σπορ στην κατηγορία. Ο Ζούκερμπεργκ στο γκαράζ του φιλοξενεί το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασε μόλις, έγινε πλούσιος, ένα μαύρο Volkswagen Golf GTI. Σήμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο πωλείται στα 30.000 δολάρια.

Acura TSX: 30.000 δολάρια

Η Acura εδώ και χρόνια, καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει την πολυτελή της φιλοσοφία καθώς και την ανώτερη οδηγική της ικανότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το μοντέλο «TSX», της εταιρείας, συνδυάζει τις παραπάνω ιδιότητες με μεγάλη μάλιστα, επιτυχία. Το TSX είναι ένα ακόμη πρακτικό και πλούσιο σε χαρακτηριστικά «παιχνίδι» στη συλλογή του Ζούκερμπεργκ.

Honda Fit: 16.000 δολάρια

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ξεχωρίζει για την τεράστια γκάμα αυτοκινήτων που διαθέτει. Το Honda Fit αξίας 16.000 δολαρίων είναι η φθηνότερη προσθήκη στην ποικιλόμορφη συλλογή αυτοκινήτων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

 

newmoney.gr

 
9537