Τουρκία:Γιοτ που συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς βρέθηκε στα ανοιχτά

Πολυτελές γιοτ που συνδέεται με τον Ρώσο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ταξίδευε λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας

Ένα πολυτελές γιοτ που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που είναι μεταξύ πολλών Ρώσων δισεκατομμυριούχων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ταξίδευε λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της νοτιοδυτικής Τουρκίας τη Δευτέρα, αφού προσέγγισε τα ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων.

Ο Αμπράμοβιτς και άλλοι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια λίστα κυρώσεων της ΕΕ που περιελάμβανε ήδη δεκάδες πλούσιους Ρώσους, και οι Κυβερνήσεις της ΕΕ λαμβάνουν μέτρα για να τους κατασχέσουν γιοτ και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ. Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων, ήταν το δεύτερο ταξίδι με τζετ που συνδέεται με το Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε τρεις ημέρες.

Το μήκους 140 μέτρων (460 ποδιών) γιοτ Solaris, το οποίο πλέει υπό σημαία Βερμούδων σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Marine Traffic, στις 8 Μαρτίου έφυγε από ένα ναυπηγείο της Βαρκελώνης όπου βρισκόταν για επισκευές.

Αναχώρησε από το θέρετρο Tivat της Αδριατικής του Μαυροβουνίου στις 13 Μαρτίου με προορισμό αρχικά την Τουρκία και πέρασε από την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες. Η τοποθεσία παρακολούθησης έδειξε ότι ήταν περίπου 3 χιλιόμετρα (1,9 μίλια) από τις ακτές της Τουρκίας τη Δευτέρα, με κατεύθυνση προς το θέρετρο Ντάτσα.

Το γιοτ κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο και βγήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις αρχές του περασμένου έτους. Είναι ένα από μια σειρά γιοτ που ανήκουν στον Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με αναφορές στις εκδόσεις πολυτελών ειδών SuperYachtFan, SuperYacht Times και Forbes.

ΚΥΠΕ

 
10091