Οι αμερικανικοί δασμοί φέρνουν «δισεκατομμύρια δολάρια» στα αμερικανικά χρηματοκιβώτια, ισχυρίστηκε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει συμφωνήσει να μειώσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, όπως επιθυμεί η Κίνα, προκαλώντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα τερματίσουν τον εμπορικό πόλεμο που κρατά εδώ και 16 μήνες.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες είπαν την Πέμπτη 7/11 ότι Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν να μειωθούν αμοιβαία οι δασμοί κατά την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας του. Όμως η πρόταση αυτή συνάντησε έντονες αντιδράσεις στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αντιδράσεις αυτές έγιναν εμφανείς σήμερα όταν ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι δεν έχει συμφωνήσει να μειωθούν οι δασμοί που εφαρμόζονται ήδη. «Η Κίνα θα ήθελε να πάρει κάτι σαν μείωση, όχι μια πλήρη απόσυρση (των δασμών) επειδή ξέρουν ότι δεν θα το έκανα. Δεν έχω συμφωνήσει σε τίποτα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Κίνα επιθυμεί τη συμφωνία περισσότερο από τον ίδιο. Οι αμερικανικοί δασμοί φέρνουν «δισεκατομμύρια δολάρια» στα αμερικανικά χρηματοκιβώτια, ισχυρίστηκε. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος τώρα. Λαμβάνουμε δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

 

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Μετά τις δηλώσεις του Τραμπ, τα χρηματιστήρια αντέδρασαν αρνητικά και το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν.

Παράλληλα, ο Τραμπ είπε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εφόσον ολοκληρωθεί, θα υπογραφεί στις ΗΠΑ, αναφέροντας και πάλι ως πιθανή τοποθεσία την Αϊόβα ή «κάποια αγροτική περιοχή».

naftemporiki.gr 

 
3982
Thumbnail

Σε ύφεση παρέμεινε και τον Μάιο η δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της Τουρκίας, αν και με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με την «καθίζηση» του Απριλίου. Παρ' όλα αυτά, για ακόμη έναν μήνα καταγράφηκε συρρίκνωση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να καταργούν θέσεις εργασίας.

ad1mobile

Ο δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Τουρκία ανήλθε στο 40,9 τον προηγούμενο μήνα, από 33,4 του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit, παραμένοντας όμως κάτω από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάκαμψη από τη συρρίκνωση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η παραγωγή και νέες παραγγελίες σημείωσαν απότομη πτώση, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού υπονομεύει τη ζήτηση και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

ad2mobile

«Ο μεταποιητικός τομέας της Τουρκίας συνεχίζει να επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τον ΡΜΙ Μαϊου», επισημαίνει ο Άντριου Χάρκερ της IHS Markit.

Πηγή: naftemporiki

article 1