Τρας:Την Πέμπτη τα μέτρα για την ραγδαία αύξηση κόστους διαβίωσης

Από την 1η Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο κατά 80%, γεγονός που θα πλήξει τα νοικοκυριά της χώρας και κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα μας δυσκολεύονται με το κόστος διαβίωσης και παλεύουν με τους λογαριασμούς ενέργειας… Αυτός είναι ο λόγος που, ως πρωθυπουργός, θα αναλάβω άμεσα δράση. Για να βοηθήσω τους ανθρώπους με το κόστος των λογαριασμών ενέργειας τους», δήλωσε μεταξύ άλλων η Λιζ Τρας στην παρθενική εμφάνισή της στο Κοινοβούλιο της Βρετρανίας ως πρωθυπουργός της χώρας.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως διευκρίνισε, το σχετικό πακέτο μέτρων θα το ανακοινώσει αύριο (8.9.2922) εντός της Βουλής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι πολύ πιθανόν, μεταξύ των άλλων, στα μέτρα στήριξης να προβλέπεται και το πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου κατά 80%, μια αύξηση που θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά της χώρας, αλλά κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων, το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει στη Βρετανία πάνω από 120 δισ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση πιθανόν θα καλύψει με πρόσθετο δανεισμό.

Στον αντίποδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σερ Κιρ Στάρμερ, ζήτησε «περισσότερη δικαιοσύνη στις φορολογικές περικοπές». Υποστήριξε πως η Λιζ Τρας έχει επιλέξει να μειώσει τους φόρους στις τράπεζες, σημειώνοντας παράλληλα πως, ενώ οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας εκτιμάται ότι θα αποκομίσουν 170 δισ. στερλίνες υπερκέρδη τα επόμενα δύο χρόνια, «οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν την αύξηση του κόστους διαβίωσης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σερ Στάρμερ.

Στο μεταξύ, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβούλιου με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης και της ραγδαίας ανόδου των τιμών ενέργειας.

newmoney.gr

 
11723