Ξεχάστε την τεχνητή νοημοσύνη / Νέα μόδα η ασφάλεια κυβερνοχώρου

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει προωθηθεί καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να δραστηριοποιηθούν στο διαδίκτυο

Το Bitcoin μπορεί να τραβάει όλη τη δημοσιότητα φέτος, έχοντας φτάσει πολύ πέρα από το ιστορικό υψηλό του 2017 και έχοντας δημιουργήσει νέους εκατομμυριούχους με τιμή 40.000 δολαρίων.

Όμως, οι τραπεζίτες και τα στελέχη αναμένουν ότι οι μεγαλύτερες εξαγορές θα αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και όχι το κρυπτονόμισμα ή την άλλη μόδα του περασμένου έτους, την τεχνητή νοημοσύνη.

Περίπου το 85% από τα 89 στελέχη που ερωτήθηκαν από την 451 Research, η οποία αποτελεί τμήμα της S&P Global Market Intelligence, λένε ότι πιστεύουν πως η «ασφάλεια των πληροφοριών» έχει γίνει πιο σημαντική για τους «στρατηγικούς στόχους των αγοραστών τους τελευταίους 12 μήνες» – ξεπερνώντας την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ήταν η πιο σημαντική το προηγούμενο έτος.

Μπορεί να λειτουργεί μόνο στο παρασκήνιο, αλλά η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει προωθηθεί στο προσκήνιο το 2021 καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να δραστηριοποιηθούν στο διαδίκτυο.

Το περασμένο έτος αποτέλεσε και ένα είδος προειδοποίησης για τη σοβαρότητα της ψηφιακής κατασκοπείας όταν παραβιάστηκαν μια σειρά από ομοσπονδιακές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο όλων αυτών ήταν η ελάχιστα γνωστή εταιρεία λογισμικού SolarWinds. Ακόμα και τώρα, οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν την πλήρη έκταση της ζημιάς, που πιστεύεται ευρέως ότι φέρει την υπογραφή της Ρωσίας.

Οι επιχειρηματίες, ωστόσο, είναι στο πιο αισιόδοξο σημείο των τελευταίων επτά ετών αναφορικά με το τοπίο των εξαγορών. Περίπου το 75% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αναμένουν αύξηση των εξαγορών.

Ωστόσο, οι επενδυτές και οι τραπεζίτες σε μεγάλο βαθμό δεν αναμένουν αύξηση των αποτιμήσεων, με το 35% να αναφέρει ότι αναμένουν να αυξηθεί η αξία. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο λόγος είναι πιθανότατα διπλός: Καταρχήν, πολλοί αναμένουν ότι οι αποτιμήσεις των τεχνολογικών εταιρειών θα «προσγειωθούν» και πάλι στη γη. Δεύτερον, ενώ οι αγορές περιβάλλουν την τεχνολογία με μια ευρέως αισιόδοξη οπτική, ορισμένες εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασχολούνται με τα ταξίδια – δυσκολεύονται με την πανδημία και, αν και μπορεί να γίνουν πρωταρχικοί στόχοι εξαγοράς, πιθανότατα θα πρέπει να πουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή.

ΠΗΓΗ: fortune.com