ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση να καταθέσει ευέλικτες προτάσεις για στεγαστικό

Η απουσία κοινωνικού κράτους & ο κακός προγραμματισμός της Κυβέρνησης οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση ενοικίων, αναφέρει

Μετά την συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για την ραγδαία αύξηση των ενοικίων Παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, η οποία παρουσιάζει την μεγαλύτερη μέση αύξηση τιμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πολύ περισσότερο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου αναφέρει ότι η απουσία κοινωνικού κράτους και ο κακός προγραμματισμός της Κυβέρνησης οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση των ενοικίων.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρει στην γραπτή του δήλωση, πολλά είναι τα νοικοκυριά που βιώνουν ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, την ώρα που τα εισοδήματα τους παραμένουν καθηλωμένα.

Παράλληλα , όπως αναφέρει ο κ. Λεωνίδου, επιβάλλεται η κυβέρνηση να καταθέσει νέες ευέλικτες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για στεγαστικά προγράμματα που να παρέχουν ουσιαστικά κίνητρα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για εξασφάλιση στέγης.     Είναι η κυβέρνηση άλλωστε, που έχει την συνταγματική αρμοδιότητα και οφείλει να εξεύρει λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα». 

>>Διαβάστε επίσης: Σχέδιο Εστία: 1.174 οι επιλέξιμοι μη βιώσιμοι δανειολήπτες<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Λωνίδου:

«Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για την ραγδαία αύξηση των ενοικίων Παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, η οποία παρουσιάζει την μεγαλύτερη μέση αύξηση τιμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πολύ περισσότερο.

>>Διαβάστε επίσης: Έκρηξη τιμών Παγκύπρια: Σκέψεις βουλευτών για πλαφόν στα ενοίκια<<

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε ακούσει, αλλά και όσα καθημερινά βιώνουμε  με  την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων σε όλες τις επαρχίες, διαπιστώνουμε την πλήρη αδιαφορία του κράτους, αφού το όλο θέμα αφέθηκε να ρυθμιστεί με βάση τους κανόνες της αγοράς.

Δυστυχώς η απουσία του κοινωνικού κράτους, ο κακός προγραμματισμός και η έλλειψη προνοητικότητας από την παρούσα κυβέρνηση, προκάλεσαν αυτό το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που πλήττει τους χαμηλά αμειβόμενους  τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας, τα νεαρά ζευγάρια και τους φοιτητές. 

>>Διαβάστε επίσης: Κυναιγείρου: Από €500-€1800 οι τιμές για ενοικίαση ακινήτου<<

Πολλά είναι τα νοικοκυριά που βιώνουν ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, την ώρα που τα εισοδήματα τους παραμένουν καθηλωμένα.

Παράλληλα , επιβάλλεται η κυβέρνηση να καταθέσει νέες ευέλικτες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για στεγαστικά προγράμματα που να παρέχουν ουσιαστικά κίνητρα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για εξασφάλιση στέγης.     Είναι η κυβέρνηση άλλωστε, που έχει την συνταγματική αρμοδιότητα και οφείλει να εξεύρει λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα». 
 

 
355