Βαρβιτσιώτης-Τσαβούσογλου στην Επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ

Θα συζητήσουν την Πέμπτη τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο

Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν την Πέμπτη με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση «τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώνεται η ένταση σχετικά με τις αυξανόμενες και αμφισβητούμενες τουρκικές ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, δραστηριότητες οι οποίες, σύμφωνα με τα κράτη μέλη της ΕΕ Ελλάδα και Κύπρο, παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα τους και τα χωρικά τους ύδατα».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Οι δύο πλευρές έχουν επίσης αναπτύξει πολεμικά πλοία στην περιοχή ως ένδειξη ισχύος, δημιουργώντας φόβους ότι η αντιπαράθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση», αναφέρεται.

«Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα συζητήσει με τους Ευρωβουλευτές τα ζητήματα αυτά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 10:00 (1100 ώρα Κύπρου)», σημειώνεται.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι Ευρωβουλευτές σε ξεχωριστή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 17:45 (1845 ώρα Κύπρου) θα συνομιλήσουν με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω τηλεδιάσκεψης.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίoυ)

 
5738