Οι ηγέτες των δύο χωρών ίσως υπογράψουν ένα οδικό χάρτη προς μια εμπορική συμφωνία στη σύνοδο της G7

Η Βρετανία και οι ΗΠΑ συζητούν τη σύναψη μιας μερικής εμπορικής συμφωνίας που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον συζήτησε με την Βρετανίδα υπουργό Εμπορίου Λιζ Τρας την πιθανότητα οι ηγέτες των δύο χωρών να υπογράψουν ένα οδικό χάρτη προς μια εμπορική συμφωνία.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στη σύνοδο κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα στην Γαλλία τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Μπόλτον και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σαγίντ Τζαβίντ συζήτησαν την πιθανότητα μιας προσωρινής εμπορικής συμφωνίας που θα καλύπτει όλους τους τομείς. Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να έχει χρονική διάρκεια έξι μηνών, τόνισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<

Χθες Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση να κάνει και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

mononews.gr

 
3134
Thumbnail

Την πεποίθηση ότι η υλοποίηση του Brexit θα προσφέρει στις βρετανικές επιχειρήσεις τη βεβαιότητα που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις, εξέφρασε σε ομιλία του στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) ο Μπόρις Τζόνσον.

ad1mobile

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το CBI, ο μεγαλύτερος οργανισμός εργοδοτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ταχθεί κατά της εξόδου από την ΕΕ, αλλά όπως είπε αυτή είναι η δημοκρατική βούληση του λαού.
 >>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Συμπλήρωσε ότι το Brexit στις 31 Ιανουαρίου θα βελτιώσει και τη διάθεση του έθνους.

Τόνισε ότι το σχέδιο των Συντηρητικών για το Brexit, με βάση τη συμφωνία που ο ίδιος έκλεισε με τους Ευρωπαίους, προσφέρει «σταθερότητα και βεβαιότητα» για τις επιχειρήσεις, σε αντίθεση με το «τοξικό και διχαστικό» σχέδιο του Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών για μια νέα συμφωνία και ένα νέο δημοψήφισμα.

Ως προς τα μέτρα που εξήγγειλε για τις επιχειρήσεις, τόνισε τη μείωση του φόρου για  τα καταστήματα και τις εταιρικές εγκαταστάσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών και τη φορολογική ελάφρυνση για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι οι Συντηρητικοί θα αναβάλουν την προγραμματισμένη μείωση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 19% στο 17%. Η αναβολή αυτή, είπε ο κ. Τζόνσον, θα αποφέρει 6 δισεκατομμύρια λίρες για επενδύσεις κυρίως στο εθνικό σύστημα υγείας NHS.

Τον πρωθυπουργό Τζόνσον στο βήμα ακολούθησε ο κ. Κόρμπιν, ο οποίος τόνισε ότι το να θέλει κανείς, όπως το κόμμα του, να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο οι μεγάλες εταιρείες «δεν είναι αντεπιχειρηματικό».

 

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<

Οι Εργατικοί υπόσχονται «επενδύσεις σε κλίμακα που δεν έχετε ονειρευτεί», όπως είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μεταξύ άλλων μέσω ενός «πράσινου ταμείου» ύψους 250 δισεκατομμυρίων λιρών.

ad2mobile

Στο πλαίσιο της «πράσινης επανάστασης» που υπόσχονται οι Εργατικοί, ο κ. Κόρμπιν είπε ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 300.000 θέσεις πρακτικής εργασίας συνδεόμενες με το περιβάλλον.

ΚΥΠΕ Αθανάσιος Γκαβός

article 1