Η Δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Daily Telegraph

Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να προχωρήσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία», ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την αναστολή της λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Daily Telegraph και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ε.Ε. την 31η Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως του εάν και κατά πόσον θα καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ή όχι, παρά το γεγονός ότι πολλοί στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου εναντιώνονται στο λεγόμενο no-deal Brexit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes, το 54% του δείγματος της δημοσκόπησης που διενήργησε συμφωνεί με το δήλωση «ο Μπόρις [Τζόνσον] πρέπει να επιτύχει το Brexit πάση θυσία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου εάν απαιτείται, για να εμποδίσει τα μέλη της Βουλής να το σταματήσουν».

Ο νέος αρχηγός των Τόρις και πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως θέλει να κλείσει συμφωνία με την Ε.Ε., αλλά την ίδια ώρα διαμηνύει πως δεν αποκλείει να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για να αποτρέψει κάθε προσπάθεια των μελών του να εμποδίσουν το διαζύγιο άνευ συμφωνίας.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως το 46% διαφωνεί με την τοποθέτηση αυτή. Το αποτέλεσμα βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν 1.645 ψηφοφόροι.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό των Συντηρητικών αυξήθηκε κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες στο 31%, έναντι 27% του δείγματος που δήλωσε ότι θα υποστήριζε την αξιωματική αντιπολίτευση, τους Εργατικούς, αν γίνονταν εκλογές το τρέχον διάστημα. Το συγκεκριμένο εύρημα βασίζεται στις απαντήσεις 1.783 ψηφοφόρων και συνάδει με ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων, που υποδεικνύουν ότι το ποσοστό των προθέσεων ψήφου των Τόρις καταγράφει αύξηση αφότου ο Τζόνσον διαδέχθηκε την Τερέζα Μέι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 
3297
Thumbnail

Σταθερή θα παραμείνει η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, έως ότου ο πληθωρισμός φτάσει το στόχο του κοντά αλλά κάτω από το 2%», τόνισε η Κριστίν Λαγάρντ κατά την πρώτη της συνέντευξη ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ad1mobile

H Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι σταθεροποιείται η πορεία της οικονομίας και εκτίμησε ότι οι ευνοϊκές πιστωτικές συνθήκες θα στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει το διπλό μήνυμά της στις χώρες της Ευρωζώνης, εκείνες με δημοσιονομικό χώρο και εκείνες με υψηλό χρέος. Όπως είπε η Λαγκάρντ οι κυβερνήσεις με δημοσιονομικό χώρο πρέπει να είναι έτοιμες να ενεργήσουν με αποτελεσματικό και έγκαιρο τρόπο, ενώ οι χώρες όπου το δημόσιο χρέος είναι υψηλό, οι κυβερνήσεις πρέπει να ακολουθήσουν συνετές πολιτικές και να επιτύχουν τους διαρθρωτικούς τους στόχους

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την οικονομία, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ΕΚΤ προβλέπει τώρα ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 1,2% το 2019, οριακά υψηλότερα από το 1,1% που αναμενόταν προηγουμένως. Το 2020 το ΑΕΠ της ευρωζώνης προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 1,2%, ενώ το 2021 η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 1,4%. Το 2022 η ανάπτυξη θα παραμείνει σταθερή στο 1,4%.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ <<<

Η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι παραμένουν τα ρίσκα για την ανάπτυξη, αν και είναι λιγότερο έντονα με προηγουμένως.

Ο πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 1,2% το 2019, ενώ το 2020 θα υποχωρήσει στο 1,1% προτού αυξηθεί στο 1,4% το 2021 και το 1,6% το 2022.

Μην με συγκρίνετε και μην υπεραναλύετε

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους και η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι θα έχει το δικό της στυλ και τους κάλεσε να μην κάνουν συγκρίσεις, να μην υπεραναλύουν και να μην βγάζουν συμπεράσματα από αυτές τις αναλύσεις.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε τη στρατηγική αναθεώρηση της ΕΚΤ υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, καθώς η προηγούμενη έγινε το 2003. Όπως είπε θα είναι συνολική και θα εξεταστούν όλα τα θέματα. Θα πάρουμε τον χρόνο μας αλλά δεν θα πάρουμε πάρα πολύ χρόνο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο και στόχος να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της χρονιάς, σημείωσε.

ad2mobile

Η στρατηγική αναθεώρηση θα συμοπεριλάβει συζητήσεις με κοινοβούλια, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών και σκοπεύουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους, τόνισε. Όπως είπε θα συμπεριληφθούν θέματα όπως οι τεχολογικές αλλαγές, η κλιματική αλλαγή και η αυξανόμενη ανισότητα και το πως αυτά επηρεάζουν την αποστολή μας.

Πηγή: newmoney
 

article 1