Διώξεις κατά επικεφαλής της VW για παραπλάνηση επενδυτών

Η Volkswagen έχει καταβάλλει περίπου 30 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άσκησαν δίωξη κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, του προέδρου του Δ.Σ., Χανς Ντίτερ Πετς και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Μάρτιν Βίντερκομ. Οι τρεις κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν τους μετόχους τους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με την παραποίηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της VW το 2015. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στη δικογραφία των 636 σελίδων οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι τα κορυφαία στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας απέκρυψαν από τους μετόχους κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση, που έμεινε γνωστή ως dieselgate, σε μία προσπάθειαν α στηρίξουν την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Η δίωξη, ειδικά του κ. Ντις, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια της εταιρείας να αποκαταστήσει τη φήμη της και να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο για να εστιάσει στην μετάβαση σε ένα μέλλον, όπου η ηλεκτροκίνηση θα έχει τον πρώτο λόγο και ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός από ποτέ. 

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο έφεραν στο φως οι αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2015 και οι μετοχές έχασαν τότε σχεδόν το ήμισυ της αξίας τους. Έκτοτε η Volkswagen έχει καταβάλλει περίπου 30 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις. 

naftemporiki.gr 

 
7523