Εθελοντική η προσέλευση και 100% η συμμόρφωση στο πρωτόκολλο υγείας

Κατά την πρώτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων στις 11 Μαίου είχαν ανοίξει μόνο νηπιαγωγεία και δημοτικά με μια πληρότητα 80% - από σήμερα όμως ανοίγουν όλα τα σχολεία στην Γαλλία. Παρ’ ότι η προσέλευση στις σχολικές αίθουσες παραμένει εθελοντική, η κυβέρνηση στοχεύει σε 100% πληρότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση στο πρωτόκολλο υγείας: 15 παιδιά ανά τάξη, τήρηση των αποστάσεων και εναλλασσόμενη η παρουσία των μαθητών στις αίθουσες. Μάλιστα για το απολυτήριο σπουδών «Μπακαλορεά» καταργήθηκαν οι προφορικές εξετάσεις και ο βαθμός θα δοθεί κατόπιν συνεχούς παρακολούθησης.
 

σ
15 παιδιά ανά τάξη, τήρηση αποστάσεων και εναλλασσόμενη παρουσία των μαθητών είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το καθολικό άνοιγμα των σχολείων

Εν τω μεταξύ στις πόλεις, μοσχοβόλησε ο καφές σήμερα το πρωί με το άνοιγμα των καφε. Με χαμόγελα οι πρώτοι πελάτες απόλαυσαν καφέ και κρουασάν για πρωινό στα τραπεζάκια που είχαν τοποθετηθεί στους δρόμους του Παρισιού.  Η τήρηση των αποστάσεων στα πεζοδρόμια είναι βέβαια η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά,  γι’ αυτό η δήλωση της δημάρχου Αν Ινταλγκό ότι δεν θα χρεώσει παραπάνω τους μαγαζάτορες για τυχόν επεκτάσεις στα πεζοδρόμια ακούστηκε σαν θείο δώρο.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Για να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών πέρασε με τα πόδια σήμερα το πρωί από την πλατεία της Βαστίλης και ο υπουργός οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ. Παρ’ όλη την καλή διάθεση, αποτόλμησε να δηλώσει σε δημοσιογράφους που τον ακολουθούσαν, ότι η ύφεση θα φθάσει το πρωτοφανές για τη Γαλλία 11% και όχι 8% που περίμεναν.

Από σήμερα καταργείται και ο περιορισμός της ακτίνας 100 χιλιομέτρων από την κύρια κατοικία για τις μετακινήσεις των πολιτών, προκαλώντας μεγάλη ανακούφιση σε όσους ο κορωνοιός είχε απομονώσει από οικογένειες και φίλους.

Πηγή: Ολυμπία Τσίπηρα/DW

 
4888
Thumbnail

Σύντομες διακοπές στη χώρα τους αποφάσισαν να κάνουν φέτος οι ιταλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών και τουριστικών ενώσεων της χώρας, τα οποία επεξεργάσθηκε το δημοσκοπικό ινστιτούτο Swg.

ad1mobile

Το 50% των Ιταλών που θα πάνε διακοπές δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από τον τόπο διαμονής του για περισσότερο από μία εβδομάδα. Σχεδόν το 40%, δε, θα «αποδράσει» από τις πόλεις για μόλις τέσσερις ημέρες. Επιβεβαιώνεται, επίσης, η τάση που είχε εκδηλωθεί στις αρχές Ιουνίου, με το 93% των Ιταλών να δηλώνει ότι πήγε ή θα πάει διακοπές εντός εθνικών συνόρων.

Οι περισσότεροι τυχεροί που θα μπορέσουν, έστω και για λίγες ημέρες, να ξεκουραστούν εκτός σπιτιού προτιμούν τη θάλασσα της Σικελίας, της Απουλίας και τα εντυπωσιακά θέρετρα της Τοσκάνης. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Βενετία και η Νάπολη -με τα σχεδόν αμέτρητα αριστουργήματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής- φέτος επιλέγονται μόνο από το 15% των Ιταλών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για το 7% του συνόλου, το οποίο αποφάσισε να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, η Ελλάδα παραμένει κύρια επιλογή. Οι πιο «δυνατοί» προορισμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των ενώσεων καταναλωτών και τουρισμού, είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία.

ad2mobile

Τέλος, φέτος χάνει πολύ έδαφος η Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις προτιμήσεις των Ιταλών ανεβαίνει σημαντικά η Αυστρία, η οποία θεωρείται και ασφαλέστερος προορισμός.

Πηγή: newmoney

article 1