ΕΕ: Ανανέωση κυρώσεων για προσάρτηση Κριμαίας και Σεβαστούπολης

Η ΕΕ ανανεώνει τις κυρώσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, κατά ένα έτος

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ αποφάσισε σήμερα (18/6) να ανανεώσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία έως τις 23 Ιουνίου 2021.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν επί του παρόντος περιλαμβάνουν απαγορεύσεις που στοχεύουν στις εισαγωγές προϊόντων προέλευσης Κριμαίας ή Σεβαστούπολης στην ΕΕ, καθώς και χρηματοοικονομικές επενδύσεις και τουριστικές υπηρεσίες στην Κριμαία ή τη Σεβαστούπολη. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επιπλέον, οι εξαγωγές ορισμένων αγαθών και τεχνολογιών σε εταιρείες της Κριμαίας ή για χρήση στην Κριμαία στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας ή για την αναζήτηση, την εξερεύνηση και την παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και ορυκτών πόρων υπόκεινται επίσης σε περιορισμούς της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας εξ ονόματος της ΕΕ στις 16 Μαρτίου 2020, η ΕΕ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία και συνεχίζει να καταδικάζει αυτήν την παραβίαση της διεθνούς δικαίου.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίoυ
 

 
6851