Η κύρια χώρα προέλευσης των προϊόντων-μαϊμού στην Ευρώπη είναι η Κίνα, σύμφωνα με την Κομισιόν

Αύξηση των κλεψίτυπων, μη αυθεντικών προϊόντων που κατασχέθηκαν στα τελωνεία της ΕΕ, δείχνει έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες των οποίων προΐσταται ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, τα κατασχεθέντα φορτία αυξήθηκαν από 57.433 το 2017 σε 69.354 το 2018, αν και το συνολικό ποσό των αντικειμένων που κρατήθηκαν μειώθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. 

>>> Διαβάστε ακόμη: Οι 15 κορυφαίες οικονομίες προέλευσης προϊόντων «μαϊμού» στην ΕΕ <<<

Σχεδόν 27 εκατομμύρια αντικείμενα που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (ΔΠΙ) κρατήθηκαν το 2018 με εκτιμώμενη εμπορική αξία περίπου 740 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κυριότερες κατηγορίες αντικειμένων ήταν τα τσιγάρα, τα οποία αντιπροσώπευαν το 15% του συνολικού ποσού των αντικειμένων, τα παιχνίδια (14%), τα υλικά συσκευασίας (9%), οι ετικέτες και αυτοκόλλητα (9%) και είδη ένδυσης (8%). Τα προϊόντα για καθημερινή προσωπική χρήση στο σπίτι, όπως τα είδη περιποίησης σώματος, τα φάρμακα, τα παιχνίδια και τα ηλεκτρικά είδη οικιακής χρήσης, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 37% του συνολικού αριθμού των προϊόντων που κρατούνται.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα συνέχισε να είναι η κύρια χώρα προέλευσης προϊόντων που παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Βόρεια Μακεδονία ήταν η κύρια προέλευση για τα κλεψίτυπα αλκοολούχα ποτά. Η Τουρκία ήταν η κορυφαία πηγή για άλλα ποτά, αρώματα και καλλυντικά. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα τελωνεία της ΕΕ κατάσχεσαν ένα μεγάλο αριθμό ψεύτικων ρολογιών, κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, κασετών μελάνης και τόνερ, CD / DVD, ετικετών, ετικετών και αυτοκόλλητων ετικετών από το Χονγκ Κονγκ της Κίνας. 

Η κύρια πηγή για εξοπλισμό πληροφορικής ήταν η Ινδία, η Καμπότζη για τα τσιγάρα και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη για υλικά συσκευασίας.

ΚΥΠΕ - Aθανάσιος Αθανασίου

 
4579
Thumbnail

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να καταργήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και τα κράτη της ζώνης του Schengen Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία. Εφόσον το επιτρέψει η περαιτέρω πορεία της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η προειδοποίηση θα μετατραπεί στις 15 Ιουνίου σε ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις χώρες ξεχωριστά.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

ad1mobile

Με άλλα λόγια, η Γερμανία δεν θα συνιστά πλέον sτους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις 31 χώρες. Προσωρινές εξαιρέσεις αποτελούν η Ισπανία και η Νορβηγία, καθώς οι δύο χώρες απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και πέραν τις 15 Ιουνίου.

Στενή παρακολούθηση

α
Χ. Μάας: Μετατροπή της οδηγίας σε προειδοποίηση αν χειροτερέψει η υγειονομική κατάσταση σε κάποια χώρα

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες που θα ισχύουν από τις 15 Ιουνίου θα επικαιροποιούνται συνεχώς με ακριβή στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί εντός μιας χώρας, κυρίως για θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό: μέτρα υγιεινής, μέτρα προστασίας σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας το πρωί στο Βερολίνο, οι οδηγίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και προειδοποιήσεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. Όσο ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν εκεί. 

Ο κ. Μάας κατέστησε επίσης σαφές ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την οδηγία σε προειδοποίηση σε περίπτωση που ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια από τις χώρες ξεπεράσει τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. 

Εκτός παραμένει η Τουρκία

ad2mobile
ψ
Άγνωστο προς το παρόν αν θα πάνε Γερμανοί στις αμμουδιές της Αττάλειας φέτος

Η ταξιδιωτική προειδοποίηση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στις 17 Μαρτίου εξακολουθεί όμως να ισχύει για όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, επομένως και για την Τουρκία, η οποία είναι από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών. Σε περίπτωση που η Κομισιόν άρει τους περιορισμούς εισόδου από τρίτες χώρες αυτή την εβδομάδα, τότε ενδεχομένως η γερμανική κυβέρνηση να ασχοληθεί με το θέμα την άλλη Τετάρτη. Τέλος, ο κ. Μάας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ξανά επιχείρηση του υπουργείου Εξωτερικών για την επιστροφή γερμανών τουριστών που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γερμανία. 

Πηγή: Παναγιώτης Κουπαράνης/DW

article 1