€60 εκ. σε έργα & επιχειρηματίες από το Ινστιτούτο Καινοτομίας

60 εκατομμύρια ευρώ χορηγούνται σε 62 έργα καινοτομίας και 145 επιχειρηματίες από 32 χώρες

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας EIT Crisis Response Initiative: 60 εκατομμύρια ευρώ χορηγούνται σε 62 έργα καινοτομίας και 145 επιχειρηματίες από 32 χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της επακόλουθης κρίσης.

>>> Διαβάστε επίσης:  Ψάχνετε ευκαιρία; Πουλά αυτοκίνητα από €200 η Τράπεζα Κύπρου-ΦΩΤO <<<

Τα επιλεγμένα έργα θα βοηθήσουν στην παροχή λύσεων στους βασικούς τομείς εστίασης του ΕΙΤ, από την υγεία και την ψηφιοποίηση έως την τροφή και την αστική κινητικότητα, για την αντιμετώπιση του ευρέος φάσματος προκλήσεων που θέτει η κρίση. Σχεδόν 1.500 καινοτόμοι από 44 χώρες υπέβαλαν αίτηση κατά την έναρξη της Πρωτοβουλίας στις 14 Μαΐου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΙΤ κυκλοφόρησε τη χρηματοδότηση στις οκτώ κοινότητες γνώσης και καινοτομίας (ΚΓΚ) στις 30 Ιουνίου και έχουν πλέον ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιλογής τους. Όλες οι δραστηριότητες του EIT Crisis Response θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.

Ακολούθως η Κομισιόν δημοσίευσε σήμερα πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση των δασμών σε ορισμένες εισαγωγές στην ΕΕ. Σε αντάλλαγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν τους δασμούς τους σε ορισμένες εξαγωγές της ΕΕ στην αγορά των ΗΠΑ. Αυτό θα θέσει σε ισχύ τη συμφωνία που ανακοινώθηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ στις 21 Αυγούστου 2020. Αυτές οι μειώσεις δασμών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ θα αυξήσουν την πρόσβαση τόσο στις αγορές της ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μόλις εγκριθεί σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η συμφωνία συνεπάγεται μείωση των δασμών των ΗΠΑ για τις εξαγωγές της ΕΕ αξίας περίπου 160 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Τέλος, η Κομισιόν χαιρετίζει την απόφαση της TikTok - μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση βίντεο - να προσχωρήσει στον Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο. Η TikTok είναι ο ένατος συνεργάτης που εντάχθηκε στον Κώδικα Συμπεριφοράς, που κυκλοφόρησε το 2016, ενώνοντας Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion και Jeuxvideo.com. Όπως υπογραμμίζεται από τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2020, ο Κώδικας Συμπεριφοράς οδήγησε τις εταιρείες πληροφορικής να αξιολογήσουν το 90% του περιεχομένου που έχει επισημανθεί εντός 24 ωρών και να αφαιρέσουν το 71% του περιεχομένου που θεωρείται παράνομη ρητορική μίσους.

(ΚΥΠΕ)

 
5305
Thumbnail