Φουρλάς: Ζητά βελτίωση του ψηφιακού πιστοποιητικού για COVID-19

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα και να βελτιωθεί η λειτουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού για την COVID-19, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την εφαρμογή των κανονισμών της ΕΕ για το πιστοποιητικό.

Ο κ. Φουρλάς είπε πως αξίζει ένα μπράβο στην Ευρώπη για αυτό που κατάφερε. "Μόλις τρεις μήνες μετά την πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού  πιστοποιητικού COVID, καταφέραμε να έχουμε ένα ασφαλές σύστημα πιστοποίησης για όλα τα κράτη μέλη χωρίς διακρίσεις", σημείωσε.

Ανέφερε πως το θεμελιώδες δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης επανακτήθηκε για τους Ευρωπαίους πολίτες, ελέγχεται καλύτερα η νόσος, και οι Ευρωπαίοι πολίτες άρχισαν να ταξιδεύουν. 
 
Ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί σε όλους μας η αύξηση των κρουσμάτων πανευρωπαϊκά, σημείωσε, επισημαίνοντας πως "είναι απολύτως απαραίτητο να επιτευχθούν το συντομότερο οι στόχοι του εμβολιασμού σε όλα τα κράτη μέλη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για τον ιό", πρόσθεσε.
 
Ο κ. Φουρλάς είπε πως "το πιστοποιητικό θα πρέπει να στηριχθεί από όλους μας για την περίοδο της πανδημίας. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα και να βελτιωθεί η λειτουργία του πιστοποιητικού ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο", κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 
7478